Kezdenek beszállni a hagyományos befektetők? Egy mutató alapján igen

-

December 18-án a Binance Futures finanszírozási aránya meghaladta a Deribit tőzsdéjét, ez a mérőszám általában a korrekciók előfutára.
A kriptopénzek finanszírozási aránya jelentősen megemelkedett az elmúlt 48 órában. Ez azt jelzi, hogy a piac kezd túlhevülni, vagyis visszahúzódás várható.

Forrás: CryptoQuant

Mi várhat a bitcoinra?

A legutóbbi növekedés után a bitcoin már mutatott egy kisebb visszahúzódást.
A bitcoin értéke két nap alatt 19.300-ról 23.800 dollárig emelkedett. A 23%-os emelkedés után meglehetősen alacsony egy 3-4%-os korrekció, ha figyelembe vesszük, hogy a múlt során mekkora esések voltak egy ilyen ugrást követően.

Azonban ez nem meglepő, hiszen a finanszírozási arány december 18-án a 0,1%-ot is átlépte a nagyobb tőzsdéken.
A határidős termékek esetén a finanszírozási aránnyal próbálnak egyensúlyt teremteni a piacokon. Ha túl sok a long szerződés, akkor az arány pozitív lesz, negatív érték esetén pedig shorttöbbletről beszélhetünk. Pozitív arány esetén a long szerződéseknek fizetniük kell a shortolóknak és fordítva.
December 18-án a finanszírozási arány átlépte a 0,1%-ot a Bybit és egyéb nagyobb tőzsdéken, ez november óta először esett meg, amikor jelentősen visszaesett az árfolyam, egészen 16.000 dollárig.

Forrás: Digital Assets Data

Akkoriban azért történhetett ekkora esés, mivel az arány folyamatosan magas értéken volt. Egyúttal azonban az arány mindig vissza szokott esni, így a nagyobb az esély a konszolidációra különösen, ha a hagyományos befektetők továbbra sem lépnek be a piacra.
Egy kriptokereskedő mutatott rá, hogy a Binance Futures finanszírozási aránya meghaladta a Deribitét is.
Ez önmagában még nem jelent semmit, de történelmi adatok alapján ezt követően általában vissza szokott húzódni a bitcoin.

„Úgy tűnik, hogy ez a pont általában oldalazást vagy visszahúzódást eredményez. Lehet, hogy azt jelzi, hogy beszálltak a hagyományos befektetők.”

Ennek oka, hogy a Binance Futures felmérheti a piac kilátásait.
Amikor nagyot ugrik a bitcoin árfolyama, a Binance határidős tőzsdéjén is nagy likvidációkat figyelhetünk meg a nyitott szerződések száma miatt.

A Binance Futures továbbra is az egyik legnagyobb határidős tőzsde a CME és az OKEx mellett.
Tehát amikor a Binance Futures kezd túlhevülni, az egész piac óvatosabbá válik.

23.350 dollár a következő akadály

A kereskedők szerint rövid távon a 23.350 dolláros ellenállási szint jelenthet akadályt a bitcoin számára.
https://twitter.com/CanteringClark/status/1340149301041917952
Cantering Clark technikai elemző szerint, ha sikerül átlépni a 23.350 dollárt, akkor további emelkedés várható:

„Tegnap szinte végig a tegnapelőtti szinten mozogtunk. Ezt megelőzően szintén. Eddig nagyon tisztának látszik, kérdéses, hogy áttörtjük-e a 23.350 dollárt.”

Olvastad már? A DeVere vezérigazgatója szerint 2021-ben akár megduplázódhat a bitcoin árfolyama

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!