3 nap alatt csaknem megtriplázódott a The Graph natív valutája

-

A The Graph vállalat natív kriptovalutája, amely segít a decentralizált alkalmazásoknak megtalálni és rendezni a blokkláncadatokat, 756 millió dollárra növelte piaci kapitalizációját mindössze 3 nappal elindulása után.

A token ára csaknem megtriplázódott december 17-ei elstartolása óta. A pénteki 26 dollárcentről 75 dollárcentre növekedett vasárnapra a CoinGecko független kriptoadataggregátor adatai szerint. A cikk írásakor az árfolyam 63 dollárcenten áll.

A The Graph tokenek ára így több mint megduplázódott kigördülésük óta. A kereskedési forgalom szintén nem tétlenkedett, míg pénteken 880 millió dollár forgalmat tapasztalt a hálózat, addig vasárnap már a 2,8 milliárd dollárnál járt.
Teljesítményével összpiaci értéke szerint egy csapásra sikerült felkerülnie a TOP50 kriptopénz listájára.
A The Graph még októberben gyűjtött össze 12 millió dollárt egy tokenértékesítés keretén belül. Júniusban további 5 millió dollárt kalapoztak össze. A résztvevők között ott volt a Coinbase Ventures, a Framework Ventures, valamint a ParaFi Capital.
A hálózat maga egy „elosztott lekérdezés-feldolgozó protokoll”, amely biztosítja, hogy minden egyes lekérdezés eredménye megbízható és biztonságos módon érjen el a dappokhoz.
Példának okáért, a decentralizált alkalmazások lekérdezhetnek Ethereumon tárolt adatokat, valamint gyűjthetik azokat anélkül, hogy harmadik félre lenne szükségük.

A The Graph mindezt úgy teszi, hogy a különféle blokkláncvállalatoknak teret biztosít saját API-ok létrehozására. A Uniswap decentralizált váltó, valamint a CoinGecko már most is használja ezeket.
A hálózatot három szereplőcsoport alkotja. Az elsők az indexelők, akik a hálózat csomópontját üzemeltetik, GRT-t stake-elnek, és pénzt keresnek azzal, ha lekérdezéseket dolgoznak fel; a második a kurátorok csoportja, akik eldöntik, mely Ethereum-adatok indexelése történjen, valamint hogyan kerüljenek azok tárolásra; a harmadik réteget a delegálók alkotják, akik GRT-jüket az indexekhez delegálják díjaik csökkentése céljából.

Olvastad már? Újabb nap, újabb csúcs, 24.000 dolláron a bitcoin

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!