Csaknem 50%-kal növelte bitcointartalékát a MicroStrategy

-

Michael Saylor újabb 650 millió dollárnyi bitcoinvásárlást jelentett be, ahogy az árfolyam heti minimumaiban járhat.

A MicroStrategy üzletiintelligencia-társaság további bitcoint utalt tárcáiba, szám szerint 29.646 darabot összesen nagyjából 650 millió dollárért, 21.925 dollár/BTC átlagáron.

Michael Saylor vezérigazgató a hírt közvetlenül azt követően tweetelte, hogy az árfolyam 22.247 dollárra húzódott vissza, bár az továbbra sem tiszta, vajon az akvizíciónak köze van-e ehhez az eseményhez.
A MicroStrategy korábban ebben a hónapban jelentette be arra irányuló szándékát, hogy további 400 millió dollárnyi hitelkibocsátásból szeretne finanszírozni egy ilyen bevásárlást.
A hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokat összesen 650 millió dollár értékben vásárolták fel, amelyet most a korábban beígért bitcoinok felvásárlására fel is használtak.
A vállalat így jelenleg 70.470 BTC tulajdonosa, amelyeket 15.964 dolláros átlagáron vásárolt fel. Ezzel ők számítanak az ötödik legnagyobb individuális Bitcoin-hodlernek, egy hellyel az Egyesült Államok kormánya előtt, amely állítólag 69.420 bitcoint birtokol.
A MicroStrategy augusztusban szállt be a bitcoinpiacra, amikor 21.000 darabot vásároltak a kriptopénzből összesen 250 millió dollár értékben.
A vállalat akkor kijelentette, miszerint céljuk, hogy a bitcoin legyen az elsődleges tartalékvalutájuk az amerikai dollár inflációjával szemben.
Ezt aztán további bevásárlások követték, beleértve egy 425 millió dolláros felvásárlást szeptemberben, amelyet a Coinbase tőzsdén kívüli platformján valósítottak meg.

Ahogy arról korában a Kriptoworldön is beszámoltunk, Saylor nemrég arra buzdította Elon Musk milliárdost, hogy váltsa bitcoinra a Tesla amerikai dollárban tárolt vagyonát.
Ez további S&P 500 cégeket is arra ösztökélne, hogy így tegyenek – érvelt Saylor, tovább fokozva egy ilyen lépés pozitív hatásait.

Olvastad már?  A svájci Sygnum Bank tokenizálta a saját részvényeit a nyilvános kibocsátás előtt

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: JAX Images

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!