JPMorgan: a bitcoin túlvett, de még így is az aranyból szívja el a pénzt

-

Az intézmények tovább kell, hogy vásároljanak, csak így lehet elkerülni az áresést. Legalábbis a JPMorgan elemzői így gondolják, amellett, hogy a kilátások pozitívak, de az arany rosszul fog járni az elkövetkezőkben.

A pénzügyi óriás új jelentése arra utal, hogy a mostani áremelkedés egyszerűen az intézményi vásárlások következménye.
A Bloomberg által is közölt adatok alapján a Nikolaos Panigirtzoglou által vezetett elemzőcsapat ismét azt jelezte előre, hogy az intézmények kulcsszerepet fognak játszani a BTC jövőjében.

A BTC túlvett

Az elemzők szerint az elmúlt hónapok során látott hatalmas pénzbeáramlásnak tovább kell folytatódnia, hogy elkerülhető legyen a komolyabb visszahúzódás.
Egy népszerű elmélet alapján az intézmények az OTC-piacokon keresztül minden készletet felvásárolnak, emiatt tapasztalhatjuk az áremelkedést.
Ez az úgynevezett likviditási válság, amely egyesek szerint a jövőben még hangsúlyosabban fog megnyilvánulni.
Vannak elemzők, akik szerint pedig ez a ciklus már meghatározhatatlan ideig is eltarthat, ha a piacon eluralkodik ez a hozzáállás.
A JPMorgan úgy véli, a vásárlóknak folytatniuk is kell ezt, különben árcsökkenés fog következni. A Grayscale esetében ez például úgy néz ki, hogy mostanra 13,1 milliárd dollárnyi kriptót kezelnek az ügyfeleik megbízásából.
Ez akkora összeget jelent, hogy már-már „túl nagy ahhoz, hogy hagyják csak úgy az alkalmi kereskedőket, hogy lefelé nyomják az árakat”.
A bitcoin még mindig túlvettnek számít, a mostani 24000 dollár körüli szinteken, és az RSI is 70 fölé került, mielőtt a hét elejei kisebb visszahúzódás csökkentette a szintjét.

Az arany is nyomás alá került

Nemrégiben Panigirtzoglou és társai arra utaltak, hogy a BTC előnyt meríthet egy 600 milliárdos készpénz-injekcióból a szektor többi résztvevőjétől, ha azok is követik a MassMutual biztosítótársaságot, amely 100 millió dollár értékben vásárolt bitcoint, tartalékként.

Forrás: Tradingview

Már korábban is napvilágot láttak olyan nézetek, amelyek alapján az aranyból áramolhat át a tőke a bitcoinba.
Ezt most a Grayscale is megerősítette az általa indított trenddel. Náluk most minden megvásárolt BTC-papírra három egység eladott Gold Trust befektetési jegy jut.

„Ha ez a jelenség hosszabb távon is így folytatódik, az arany árfolyama megszenvedi ezt a szerkezeti váltást a következő évek során.”

Az arany és a bitcoin közötti korreláció októberben, a BTC emelkedésének a kezdetén indult csökkenésnek.
Az arany árfolyama nem tudta áttörni az 1900 dolláros ellenállást, annak ellenére, hogy komoly visszaerősödéssel menetelt odáig egészen az 1800 dolláros aktuális aljról.

Olvastad már? 3 nap alatt csaknem megtriplázódott a The Graph natív valutája

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!