2,3 milliárd dollárnyi bitcoinügylet fog lejárni karácsonykor

-

A Skew elemzőcég adatai alapján soha nem látott mértékű opciós ügylet fog lejárni idén karácsonykor, mintegy 100.000 bitcoin értékben.

Ez jelenlegi árfolyam mintegy 2,3 milliárd dollárnyi szerződést jelent.

A bitcoinalapú opciós ügyletek a kereskedés egy olyan formája, ahol egy előre megegyezett árfolyamon kereskednek bitcoinnal, attól függetlenül, hogy adott idő alatt hogyan változik az árfolyama.
A kereskedőknek nem kell bitcoint vásárolniuk az opció lejártakor, csupán a lehetőség adott a számukra.
Elképzelhető, hogy ezeket a szerződéseket akkor nyitották, amikor még sokkal alacsonyabb volt a bitcoin árfolyama.

Azonban most pénteken nagyon sok ilyen szerződés fog lejárni.

Ez azt jelenti, hogy ha ezek a bitcoinok nem kerülnek felvásárlásra, akkor megtartják vagy eladják őket, és ez árfolyam-ingadozáshoz vezethet.
A Coin Metrics szeptemberben kiadott egy cikket, amikor sok ETH-ügylet járt le, és azt mondták, hogy „ez az esemény jelentős áringadozást okozhat, mivel a kereskedők próbálják kihasználni ezeket a pozíciókat, vagy akár a spot piacokon is ármozgást okozhatnak.” Ez a karácsonyi időszakra is vonatkozik.
Ha például valaki októberben opciós ügyletet indított, amikor még csak 10.000 dollár körül volt a bitcoin, akkor most ezen az áron veheti át bitcoinját, és mivel több mint megduplázta a pénzét, eladásra készülhet. Ha sokan cselekednek így akkor zuhanás várható.

Ugyanakkor az is lehet, hogy meg sem mozdul az árfolyam. Ha sokan nem élnek az opciós ügylettel akkor azok egyszerűen csak lejárnak, és az árfolyam nem változik.
Vajon mit hozhat még a Karácsony?

Olvastad már? Megindult a bitcoin miután Michael Saylor ajánlatot tett Elon Musknak

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!