Büntetőeljárás vár a Ripple-re az XRP-tokenek illegális elosztása miatt

-

Az XRP-tokenek kibocsátója szabályozói célponttá vált az állítólagos illegális tokenelosztások miatt.

Büntetőeljárás vár a Ripple-re

Csoportos jogi keresettel kell szembenéznie a Ripple-nek az amerikai hatóságok részéről, amiért az állítólag illegális XRP-kibocsátást és -elosztást valósított meg, számolt be róla a The Wall Street Journal gazdasági napilap.

Brad Garlinghouse vezérigazgató a Twitteren adott hangot csalódottságának. Állítása szerint az amerikai SEC ő és a Ripple-társalapító Chris Larsen ellen emelne vádat, amiért állítólag „engedéllyel nem rendelkező” értékpapírokat értékesítettek amerikai állampolgárok számára.


Garlinghouse hozzátette, hogy a Ripple mint vállalat továbbra is használni fogja az XRP-t, mivel ez a legjobb digitális eszköz fizetésekre – itt előnyként hivatkoznak a gyorsaságra, költségekre, a skálázhatóságra, az energiahatékonyságra.
Továbbá hozzátette:

„Az SEC-nek – a G20-országok és az amerikai kormány maradéka nélkül nem kellene meghatároznia, hogyan néz ki az innováció (különösen akkor, ha a döntésük közvetlen haszonnal jár Kína számára).”

Garlinghouse megjegyezte, hogy a bitcoin és az ethereum szabályozása az Egyesült Államokban méltánytalan, ez pedig közvetlen előnyöket jelent a kínai bányászipar számára, eltekintve azon vállalkozóktól, akik protokollokat is építenek a régióban.
Ez azonban megakadályozta a további blokklánc- vagy amerikai startupok – például a Ripple – számára, hogy megfelelően profitáljanak a technológiából – gondolja.

Értékpapír-e az XRP vagy sem?

A jogi kereset lezárulásával talán eldőlne a kriptopénzek területén oly régóta napirenden lévő kérdés: mennyire jelent hasznot a Ripple számára az XRP, és milyen felügyelettel rendelkezik a token fölött?
Mint olyan, a San Franciscó-i társaság az utóbbi néhány évben elhatárolta magát az XRP-től, mióta 2012-ben először indították el útjára és osztották szét a tokent. Mindettől függetlenül a Ripple tárcáiban további 50 milliárd


XRP csücsül piaci eladásra várva, valamint az üzleti tevékenységek finanszírozására.
Garlinghouse és Larsen szintén jelentős mennyiségű XRP-t birtokolnak, az ágazat megfigyelői szerint pedig ez a fajta hozzáállás nem nevezhető teljesen „decentralizáltnak” – jegyezte meg a Fortune pénzügyi kiadvány.
Az XRP mindeközben jelentős csökkenést könyvelhetett el a közelmúltban. A token 10%-ot esett, 46 dollárcentre az ázsiai kereskedési napszak alatt, a hír megjelenésekor.
Mindazonáltal a szélesebb kriptopiacon ezzel egyidejűleg szintén kissé eluralkodtak a medvék – a bitcoin 3%-os, az ether pedig 4%-os csökkenést könyvelhetett el, ők azonban azóta köszönik szépen: jól vannak.

Olvastad már? Megindult a bitcoin miután Michael Saylor ajánlatot tett Elon Musknak

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!