Meddig esik még a kriptopiac?

-

Az elmúlt hetekben sem tért magához a kriptopiac, köszönhetően a szabályozói alkalmatlanságnak.

Kisebb emelkedés után a BTC is esett, valamint az ETH is csökkenést élt meg.

A törvényi szabályozás világszerte egyre szigorúbb, így a bikáknak oda kell tenniük magukat, ha ki akarnak törni a tízedik hete tartó eső trendből.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

 


Ráadásul a piacról érkező hírek sem túlságosan könnyítik meg a dolgukat.

kriptopiac
Forrás: TradingView

A New Yorkban működő Bakkt leveszi a platformjáról a Solana, Polygon, Cardano tokeneket, mivel a hatóságok maguk sem tudják eldönteni, hogy ezek minek számítanak.

A lépés bevallottan összefüggésben van a Coinbase és a Binance ellen indított SEC-perrel.

Június 16-án ráadásul azt is elmondta a Binance, hogy Franciaországban már tavaly februárban nyomozás indult ellenük.

A francia üzletág a vádak alapján engedélyek nélkül működött, így illegálisan nyújtott szolgáltatásokat a francia állampolgárok részére.

Június 16-án jelentette be azt is a Binance, hogy kivonulnak a holland piacról, ahol ugyanezen indokkal büntették meg őket a hivatalok.

Ilyen körülmények között nem csoda, ha a piac összességében pesszimista.

Van viszont két olyan mérőszám is, amely bizakodásra adhat okot, és arra utal, hogy a bikák még nem dobták be a törölközőt. Az viszont biztos, hogy sétagaloppra nem lehet számítani.

A derivatíva-piacok stabilak

A határidős szerződések esetén van egy díj, amely benne van az árban, és amely a kockázat mértékében változik.

Forrás: Coinglass

Ha a long pozíciót nyitók, az emelkedésre várók több tőkeáttételt alkalmaznak, akkor az úgynevezett funding rate értéke pozitív, míg ha a shortolók kerülnek túlsúlyba, akkor ez az érték negatívba megy.

Jelenleg a BTC és az ETH esetében is a semleges tartományban mozognak ezek a számok, így arra lehet következtetni, hogy a két oldal, az optimisták és a pesszimisták nagyjából egyforma mértékben vannak jelen a piacon.

A BNB esetében a shortolóknak kell többlet díjat fizetniük, ez sok elemző szerint azért lehet, mert a jelenlegi események miatt amúgy is elég valószínű, hogy a Binance tőzsde tokenje esni fog.

Tether FUD

A Tether stablecoinját, az USDT-t nagyban forgalmazzák a kínai kereskedők.

Emiatt előfordul, hogy kismértékben a dollártól eltérő árfolyamot mutat a token, többnyire alacsonyabbat, akár 2%-kal is a medvepiacok esetén.

Forrás: OKX

Június 6. óta ez a prémium 99,2%-on áll, így a kereskedők a jelek szerint kezdhetik kényelmetlenül érezni magukat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A derivatíva-piacok mindenesetre meglepő mértékű kitartásról tesznek tanúbizonyságot a szabályozói ámokfutás közepette.

A medvék egyelőre nem tudták az 1 billiós határ alá szorítani a teljes kriptopiaci kapitalizációt.

Az elemzők viszont úgy vélik, hogy a következő hónapok során az esetleges felugrások rövid életűek lehetnek csak.

A BTC felezése még több, mint 300 nap múlva esedékes csak, így a kereskedők egyelőre azt várják, hogy lesz-e bitcoin ETF az USA-ban, vagy a Fed abbahagyja-e a kamatemelést, hogy végre megindulhasson a bikapiac.

Olvastad már? A Solana jó hírekkel szolgál a befektetőinek

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!