Max Keiser megemelte rövid távú bitcoinárfolyam-becslését, a frissen kialakult európai politikai helyzet miatt.

A bitcoin profitál az EP választásokon

Megérkeztek az EP választások eredményei, amelyekből az látszik, hogy a világrész politikailag igencsak megosztott.

Az Egyesült Királyságban a két legnagyobb párt hatalmasat bukott. Az újonnan alapult Brexit párt elképesztő támogatásnak örvend a kilépésre szavazóknak hála. Ezzel szemben azonban az Európai Uniót támogató pártok is megerősödtek.

Mindez ahhoz vezetett, hogy mindkét fél győzelmet kiáltott. A bitcoin árfolyama az eredmények megjelenésével növekedni kezdett, erre írta Max Keiser a Twitteren, hogy „ha tudsz akkor menekülj innen.”

Az Egyesült Királyságban elért eredmények jól tükrözik az európai trendeket: a hagyományos jobbközép és balközép pártok nagyot buktak, a helyükre viszont a nacionalista és a liberális pártok léptek.

A politikai bizonytalanság mindig is kedvezett a bitcoinnak

Mind tudjuk, hogy bármilyen politikai bizonytalanság a bitcoin felé szokta terelni az embereket, hogy egy politika mentes vagyontárolási formát találjanak pénzüknek.

Ez figyelhettük meg Dél-Amerikában is, ahol az argentin gazdaság instabilitása és a venezuelai politikai válság rekordmértékű LocalBitcoins-forgalmat generált.

Az Egyesült Államok és Kína között kialakult kereskedelmi háborúnak egyelőre a bitcoin az egyetlen győztese.
Nem lenne tehát meglepő, hogy az emberek politikai és gazdasági félelmei, a Brexit és az EP-választások után jelentős tényező lehet a bitcoin legutóbbi áremelkedésében.

Kaiser 10-ről 28 ezerre növelte becslését

Keiser nemrég azt mondta, hogy a bitcoin árfolyama még „felcsavarodik” mielőtt 10 ezer dollárra nőne – ez egyre biztosabbnak tűnik jelen állás szerint.

Később azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon kicsi az elérhető bitocinok különbsége a jelenleg 8787,29 dolláros és egy új árfolyamcsúcs között. Az üzente szerint a 28 ezer dollár a legvalószínűbb új rekord.

Valaki ki is segítette egy ábrával, amely megmutatta, hogy milyen kevés bitcoin van a megrendelési könyv eladási oldalán.

Olvastad már? Mit tudnak a magyar kriptováltók?

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂