Egyes elemzők már figyelmeztettek egy esetleges árfolyamcsökkenésre, itt van azonban hét ok amiért úgy gondolhatjuk, hogy ismét itt a bika piac.

Egyre erősebbek az alapok

Minden piacon elengedhetetlen néhány bika és medve ciklus, hogy éretté váljon. Az elhúzódó „kriptotél” nagyon jó volt arra, hogy kiderüljenek kik az igazi hívők. A gyors meggazdagodásra vágyó spekulánsok mind otthagyták a bitcoint és mostanra már más piacokat hajszolnak.

Nem csak a bitcoin használata nőtt folyamatosan az elmúlt 16 hónapban: lassan a hash-arány is újabb csúcson van 60 EH/s-cel és az átlagos blokkméret is 1 és 1,26 MB között mozog.

Egyre népszerűbb a Google Trendsen

Lehet, hogy még nem indult meg a tömeges érdeklődés a Google Trends adatai alapján, de a bitcoin iránti keresések ismét emelkedni kezdtek egy elhúzódó nyugalmasabb időszak után. Fontos megjegyezni, hogy a május 26-i áremelkedéssel a keresések is nagyot ugrottak.

Jogosan feltételezhetjük, hogy az intézményi befektetők állnak a legutóbbi áremelkedés mögött. Ha hihetünk Tom Lee-nek, akkor az emberek majd a 10 000 dolláros árfolyam elérése után kezdenek igazán visszaszállni.

Az intézmények is készen állnak a bika piacra

Az tagadhatatlan, hogy a Wall Street is ki van éhezve a bitcoinért. Múlt hónapban a Grayscale vagyonkezelő több mint 11 000-et vásárolt.

Havonta 54 000 új bitcoin kerül a piacra – ez azt jelent, hogy felvásárolták a bitcoin egyhavi készletének 21%-át a következő bika piacra várva.

Az elmúlt évben emelkedett a bitcoin akkumulációja

A Diar analytics elemzőcég kutatása alapján az elmúlt 12 hónapban folyamatosan emelkedett a bitcoin akkumulációja. Az 1000 és 10 000 közötti bitcoinnal rendelkező tárcák számra 7%-ot emelkedett.

A Coinbase összesen 760 000 bitcoinnal rendelkezik az offline tárcáiban. A bitcoin forgalomban lévő készletének több mint negyede (26%) van ilyen nagy tárcákban. Ez is mind azt mutathatja, hogy a bálnák is készülnek a bika piacra.

Csúcsokat dönt a kereskedési forgalom

Az intézményi kereskedők forgalma is hónapról hónapra újabb csúcsokat dönt. Tegnap Dél-Koreában is megdőlt egy korábbi kereskedelmi forgalmi rekord: a LocalBitcoinson több mint 218 millió dél-koreai won (183 millió dollár) értékben zajlott kereskedés.

Nagy nevek is beszállnak a bitcoinba

Aligha találnánk nagyobb nevet a piacon, mint a Microsoft. Múlt hónapban tettek egy meglepő bejelentést az idei Consensuson. Azt mondták, hogy a bitcoin blokkláncára építenek, emellett a Whole Foods, az eBay és a Facebook is bejelentette, hogy csak idő kérdése, mikor érkeznek kriptopénzeik.

Csak nézzük meg az árfolyamot

2019 májusa igazán jó hónap volt a bitcoin számára. 8234 dolláros árfolyamával hiperbolikus pályán van. Josh Rage kriptobefektető és kereskedő azt mondta, hogy ha a bitcoin 8975 dolláron vagy magasabban zárja a májust, akkor 70,37%-ot emelkedett a hónap során. Ez lenne a bitcoin legjobban teljesítő hónapja 2013 novembere óta.

Öveket becsatolni, a jelek nem hazudnak. Hallgassátok, hogy dübörög a föld!

Olvastad már? Hogyan vásárolnak bitcoint a milliárdosok

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂