2200 helyen érhetők már el a Coinme automatái

-

Nagyon beindulhat a bitcoinvásárlás, ugyanis a Coinstar már 2200 ponton érhető el az USA-ban.

Hagyományos üzletekben is vásárolhatnak bitcoint az amerikaiak

A bitcoin terjedésének egyik legnagyobb akadálya, hogy az emberek bonyolultnak és nehézkesnek találják a kriptopénzek vásárlását.
Ennek ellenére a kriptopénzt is értékesítő üzletek száma folyamatosan emelkedik: az USA-ban már több mint 2200 helyszínen van erre lehetőség a Coinstar automatáinak jóvoltából. Olyan hagyományos üzletláncokról van szó, mint az Albertsons, Jewel, Safeway, Shaw’s, Save Mart és még sokan másokról.

Forrás: coinatmradar.com

Az automaták mögött a Coinme technológiája áll. Ez egy kockázati tőke által finanszírozott pénzügyi blokklánccég, amely 2014-ben az első államilag is engedélyezetten üzemelő bitcoin-ATM szolgáltató volt az országban. Azóta is rohamosan terjeszkedik.
Jelenleg a Coinme üzemelteti a legnagyobb bitcoinautomata hálózatot a világon: 70-ről mára csaknem 2200-ra növekedtek a Coinstar partnerségnek köszönhetően. (Ez utóbbi vállalkozás egyébként már régóta jelen van az Egyesült Államokban. Segítségével a lakosok érméiket válthatják át bankjegyekre.)
Ennek következtében a bitcoin-ATM-eket nyomon követő coinatmradar.com szerint az USA-ban már több mint 3000 elérhető bitcoinautomata található.

Hatalmas a kereslet a bitcoin iránt

A kriptopénzek iránti igény egyre csak növekedni fog. Jim Gagerity, a Coinstar vezérigazgatója elmondta:

„Az emberek nagyon szeretik, hogy a Coinstar automatáinál is vásárolhatnak bitcoint. Hatalmas igény van rá az ügyfelek és az üzletek részéről is.”

Hozzátette:

„Nagyon elégedettek vagyunk a Coinme együttműködésével, és nagyon várjuk, hogy az elkövetkezendő hónapokban újabb piacokra terjeszkedjünk.”

A hagyományos üzletekben is elhelyezhető bitcoinautomaták terjedése nagyon jó lépés a helyes irányba.

A Coinstarnak azonban idővel minden bizonnyal javítania kell a költségeken, az időn és az adatvédelmen, hogy növelje a bitcoinvásárlással járó felhasználói élményt.
A bitcoinvásárlási pontok nemcsak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon elterjedtek. 2019. január elseje óta a francia dohányboltokban és kisboltokban is engedélyezték a bitcoinkuponok értékesítését.

Olvastad már? Szerezz MicroCoint hozzászólásokért – Kriptoworld – MicroCoin együttműködés

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂
 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az OpenSea NFT eladásai – Ezért van áprilisban egy újabb mélypont

Az OpenSea vezető non-fungible token (NFT) piactér áprilisban rekordot döntött az NFT havi értékesítési volumenének csökkenésével zárja az áprilist. Az Rchen8 által készített Dune Analytics dashboard...

A Forbes az XRP és a Cardano (ADA) „kripto-zombiknak” nevezi

A Forbes számos felső kategóriás eszközt „zombiként" jelölt meg, ami felzúdulást okoz a közösségben. A Forbes egy friss kutatási cikkében „kripto-zombiként" jelölt meg több csúcskategóriás kriptovalutát,...

A legjobb 5 kripto az előrejelzések szerint berobban ebben a bikafutamban

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca a 2024-es bikafutás lendületének növekedésével pezseg a várakozástól, ami felhívja a figyelmet a kivételes ígéretet mutató érmék egy kiválasztott csoportjára. Jelen elemzés öt...

Új uniós MiCA kriptorendelet: Mi változott és miért?

A pénzmosással és a tiltott tevékenységekkel kapcsolatos növekvő aggodalmakra válaszul az Európai Parlament április 24-én új szabályokat hagyott jóvá a kriptopénzekkel kapcsolatos problémák leküzdésére. A szabályok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!