Nagyon beindulhat a bitcoinvásárlás, ugyanis a Coinstar már 2200 ponton érhető el az USA-ban.

Hagyományos üzletekben is vásárolhatnak bitcoint az amerikaiak

A bitcoin terjedésének egyik legnagyobb akadálya, hogy az emberek bonyolultnak és nehézkesnek találják a kriptopénzek vásárlását.

Ennek ellenére a kriptopénzt is értékesítő üzletek száma folyamatosan emelkedik: az USA-ban már több mint 2200 helyszínen van erre lehetőség a Coinstar automatáinak jóvoltából. Olyan hagyományos üzletláncokról van szó, mint az Albertsons, Jewel, Safeway, Shaw’s, Save Mart és még sokan másokról.

Forrás: coinatmradar.com

Az automaták mögött a Coinme technológiája áll. Ez egy kockázati tőke által finanszírozott pénzügyi blokklánccég, amely 2014-ben az első államilag is engedélyezetten üzemelő bitcoin-ATM szolgáltató volt az országban. Azóta is rohamosan terjeszkedik.

Jelenleg a Coinme üzemelteti a legnagyobb bitcoinautomata hálózatot a világon: 70-ről mára csaknem 2200-ra növekedtek a Coinstar partnerségnek köszönhetően. (Ez utóbbi vállalkozás egyébként már régóta jelen van az Egyesült Államokban. Segítségével a lakosok érméiket válthatják át bankjegyekre.)

Ennek következtében a bitcoin-ATM-eket nyomon követő coinatmradar.com szerint az USA-ban már több mint 3000 elérhető bitcoinautomata található.

Hatalmas a kereslet a bitcoin iránt

A kriptopénzek iránti igény egyre csak növekedni fog. Jim Gagerity, a Coinstar vezérigazgatója elmondta:

„Az emberek nagyon szeretik, hogy a Coinstar automatáinál is vásárolhatnak bitcoint. Hatalmas igény van rá az ügyfelek és az üzletek részéről is.”

Hozzátette:

„Nagyon elégedettek vagyunk a Coinme együttműködésével, és nagyon várjuk, hogy az elkövetkezendő hónapokban újabb piacokra terjeszkedjünk.”

A hagyományos üzletekben is elhelyezhető bitcoinautomaták terjedése nagyon jó lépés a helyes irányba.

A Coinstarnak azonban idővel minden bizonnyal javítania kell a költségeken, az időn és az adatvédelmen, hogy növelje a bitcoinvásárlással járó felhasználói élményt.

A bitcoinvásárlási pontok nemcsak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon elterjedtek. 2019. január elseje óta a francia dohányboltokban és kisboltokban is engedélyezték a bitcoinkuponok értékesítését.

Olvastad már? Szerezz MicroCoint hozzászólásokért – Kriptoworld – MicroCoin együttműködés

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂