Bitcoint árul a francia dohánybolt – mi van a szabályozással?

-

Számos párizsi dohánybolt kezdett el bitcoint árulni fiat pénzért, a tisztázatlan piaci szabályok ellenére – számolt be róla január 8-án a Reuters.

Olvastad már? A Binance színre lép Európában

A hírügynökség megtudta, hogy a világ legnagyobb kriptopénzét mostantól hat különböző párizsi dohányboltban is megvásárolhatjuk.
Ezen felül érkezett egy ellentmondó cikk a francia Capital című újságtól, amely szerint már több mint 24 különböző üzletben lehet kapni kriptopénzt. Mindezek mögött a Keplerk nevű francia kriptotárca fejlesztő áll.

A Capital szerint 50, 100 és 250 eurós tételekben lehet bitcoint vásárolni. A pénz átadása után a dohánybolt egy számlát ad melyen egy kód és egy QR-kód alapján átvehetjük frissen vásárolt bitcoinunkat a Keplerk weboldalán. A Keplerk 7%-ot számít fel minden tranzakción, melyből 1,25 % a boltot illeti.
Adil Zakhar a Keplerk társalapítója a Reutersnek elmondta, hogy nagyban támogatja a kísérletet és februárra több mint 6.500 dohányboltban szeretnék elérhetővé tenni a szolgáltatást.
Ahogy arról novemberben mi is beszámoltunk, a francia dohányszövetség a francia fogyasztóvédelmi hivataltól megszerezte a szükséges engedélyeket, hogy bitcoint árulhasson a dohányboltokban.
Ez egyébként egy független ügynökség, amely a francia jegybank pártfogása alatt áll.
Ennek ellenére, amikor megjelentek ezek a hírek az ország központi bankja tagadta, hogy bármilyen zöld utat adtak volna kriptopénzekkel kapcsolatos döntésre.

A francia tőzsdepiacot szabályozó ügynökség (AMF) ezen felül közzétett egy nyilatkozatot, amelyben a kriptopénzekkel kapcsolatos kockázatokra figyelmeztetik a lakosságot. Az AMF azt is elmondta, hogy a Keplerk mögött álló PAYSAFEBIT SASU, nem rendelkezik a megfelelő engedélyekkel.
A Reuters legutóbbi cikke szerint azonban a francia kormány eddig nem tiltotta be a kriptopénzek dohányboltokban történő árusítását.
Franciaország továbbra is eléggé ambivalens módon kezeli a kriptopénzeket,. Decemberben például az AMF négy kriptopénzekkel kapcsolatos weboldalt tiltott le, amiért nem engedélyezett módon hirdettek befektetéseket.
2018 végén a parlament elutasította a legtöbb kriptopénzzel kapcsolatos törvénymódosítást, amely könnyebbé tette volna az adózást a befektetők és kereskedők számára.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!