Számos párizsi dohánybolt kezdett el bitcoint árulni fiat pénzért, a tisztázatlan piaci szabályok ellenére – számolt be róla január 8-án a Reuters.

Olvastad már? A Binance színre lép Európában

A hírügynökség megtudta, hogy a világ legnagyobb kriptopénzét mostantól hat különböző párizsi dohányboltban is megvásárolhatjuk.

Ezen felül érkezett egy ellentmondó cikk a francia Capital című újságtól, amely szerint már több mint 24 különböző üzletben lehet kapni kriptopénzt. Mindezek mögött a Keplerk nevű francia kriptotárca fejlesztő áll.

A Capital szerint 50, 100 és 250 eurós tételekben lehet bitcoint vásárolni. A pénz átadása után a dohánybolt egy számlát ad melyen egy kód és egy QR-kód alapján átvehetjük frissen vásárolt bitcoinunkat a Keplerk weboldalán. A Keplerk 7%-ot számít fel minden tranzakción, melyből 1,25 % a boltot illeti.

Adil Zakhar a Keplerk társalapítója a Reutersnek elmondta, hogy nagyban támogatja a kísérletet és februárra több mint 6.500 dohányboltban szeretnék elérhetővé tenni a szolgáltatást.

Ahogy arról novemberben mi is beszámoltunk, a francia dohányszövetség a francia fogyasztóvédelmi hivataltól megszerezte a szükséges engedélyeket, hogy bitcoint árulhasson a dohányboltokban.

Ez egyébként egy független ügynökség, amely a francia jegybank pártfogása alatt áll.

Ennek ellenére, amikor megjelentek ezek a hírek az ország központi bankja tagadta, hogy bármilyen zöld utat adtak volna kriptopénzekkel kapcsolatos döntésre.

A francia tőzsdepiacot szabályozó ügynökség (AMF) ezen felül közzétett egy nyilatkozatot, amelyben a kriptopénzekkel kapcsolatos kockázatokra figyelmeztetik a lakosságot. Az AMF azt is elmondta, hogy a Keplerk mögött álló PAYSAFEBIT SASU, nem rendelkezik a megfelelő engedélyekkel.

A Reuters legutóbbi cikke szerint azonban a francia kormány eddig nem tiltotta be a kriptopénzek dohányboltokban történő árusítását.

Franciaország továbbra is eléggé ambivalens módon kezeli a kriptopénzeket,. Decemberben például az AMF négy kriptopénzekkel kapcsolatos weboldalt tiltott le, amiért nem engedélyezett módon hirdettek befektetéseket.

2018 végén a parlament elutasította a legtöbb kriptopénzzel kapcsolatos törvénymódosítást, amely könnyebbé tette volna az adózást a befektetők és kereskedők számára.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!