Ethereum Constantinople későbbre halasztva

-

Kedden derült ki, hogy határozatlan időre elhalasztják az Ethereum Constantinople hard forkják. A frissítés tényleges időpontját tegnap határozták meg az ETH láncának fejlesztői. A konferencia lezajlott, itt vannak az eredmények.

Olvastad már? Bitcoint árul a francia dohánybolt – mi van a szabályozással?

A Consantinople-ról szóló híreket mi is lehoztuk. A Binance támogatásáról itt, magáról a hard forkról pedig itt olvashattok.

Problémák a halasztás után

Az előkészített hard forkot az utolsó pillanatban sajnos elhalasztották. Ez a tény nem kis bonyodalmat okozott. Miután egy független felülvizsgáló, a ChainSecurity publikálta a forráskóddal kapcsolatos tanulmányát, az ether értéke néhány óra alatt 5%-ot esett.

A „fork előtti” 129 dollárról a 121 dollárra csökkent az árfolyam, mára viszont már 125 dollárra erősödött vissza. A következő hetekben újabb zuhanásokra kell számítanunk.
A mostani helyzet viszont hosszú távú szempontból annyira nem lényeges. A Constantinople utolsó pillanatban történő elhalasztása viszont rendszerbeli problémákhoz vezetett.
A bányászok nagy része ugyanis már Constantinople blokkokat kezdett bányászni, az így keletkezett „láncszemek” pedig nem feltétlenül érvényesek.
A fő kérdés viszont továbbra is az marad, hogy mikorra „jutunk a bizánci fővárosba”, illetve, hogy hogy fog az kinézni?

Mikor frissítünk? És hogyan?

A fejlesztők konferenciáján a további gondok mellett a következő dátumot is kitűzték. Eszerint a 7.280.000-dik blokk után, vagyis körülbelül 6 hét múlva számíthatunk frissítésre. A fork nem fogja tartalmazni a problémás EIP–1283-protokollt, amely a jelenlegi halasztásért felel.
 
Végül valószínűleg két forkra számíthatunk, amelyek a Constantinople különböző részei lesznek. Az Ethereum fejlesztőit nyilván megijesztette az EIP–1283-protokoll biztonsági hibája, amely lehetővé tette volna az ether ellopását. A hiba megoldására éppen ezért szentelnek több időt.
Forrás: ccn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!