Brian Kelly szerint 2019-ben „esélytelen” a bitcoin-ETF

-

Brian Kelly, kriptovállalkozó szerint esélytelen, hogy a bitcoin megkapja az engedélyt arra, hogy tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehessen 2019-ben. Kelly a svájci Crypto Finance Konferencián a Cointelegprah-nak mondta el mindezt.

Olvastad már? Ethereum Constantinople későbbre halasztva

Összességében úgy ítéli meg, hogy 2019 sokkal sikeresebben zárul majd a kriptopénzek számára, mint 2018.
A kérdésre, hogy mire számíthatunk idén a következő választ adta: „már sokkal közelebb vagyunk a medve piac végéhez, de nem lepne meg, ha előtte még lenne egy nagyobb árzuhanás.

„2019-ben a legtöbb figyelmet valószínűleg az olyan valutaként működő kriptopénzek kapják majd, mint a bitcoin vagy a litecoin, mivel elég sok bizonytalanság és geopolitikai feszültség van a világban. Észrevehető, hogy egyre több nagyban játszó figura tartalékol bitcoint is aranytartaléka mellet, így biztosítva magukat a hagyományos fiat pénzek esetleges bukása ellen.”

Kelly szerint idén egyre több befektető fogja valós alternatívaként tekinteni a bitcoinra.

Amikor a bitcoin ETF-ről kérdezték, azt mondta, miszerint „esélytelen”, hogy idén megkapja a szükséges engedélyeket a kormánytól.
A bitcoin-ETF egy olyan befektetési alap lenne, amely követné a bitcoin saját értékét, illetve azt, hogy mennyien kereskednek vele a piacokon. Az engedélyt az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) bírálja el. A döntést sokan régóta várják, mivel ez jelenthetné az intézményi befektetők beszállását a kriptopénzekbe.
2018 során nagyon sok ETF-kérelmet bírált el a SEC, például a Winklevoss ikrekét. Eddig még egy javaslat sem került elfogadásra. Kelly szerint a közeljövőben sem várható, hogy változna a hozzáállásuk, mivel „még nagyon sok dolgot kell megoldani hozzá”. Azt mondta, szerinte még több mint egy év mire valóban megoldják a fennálló problémákat.

Kelly szerint az elkövetkezendő pár évben jelentős gazdasági recesszió várható világszerte, melyet egy újabb válság fog követni. Ez a válság azonban más lesz a korábbiaktól, mivel ez elhozhatja az esélyt a kriptopénzek számára, hogy alternatívát nyújtsanak a fiat pénzekkel szemben.
Ahogy a Cointelegraph augusztusban írta, Kelly már akkor azt mondta, hogy 2019 februárja előtt nem várhatunk megoldást az ETF-kérdésre. Egyetértett a SEC véleményével, miszerint a létező bitcoin határidős piacok még nem eléggé érettek, és még időt kell adni nekik, hogy fejlődhessenek.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép estét!

Legfrissebb bejegyzéseink

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!