Sapphire megpróbálja újraéleszteni a GPU bányászatot

-

A kriptopénzek bányászatából származó jövedelem pillanatnyilag nagyon alacsony, egyeseknél semmi vagy akár negatív. Úgy néz ki azonban, hogy a Sapphire számára egyre megy.

Olvastad már? Brian Kelly szerint 2019-ben „esélytelen” a bitcoin-ETF

Elkészítették ugyanis a Radeon RX 570 egy új változatát, 16 GB memóriával, kifejezetten (de nem feltétlenül) bányászok részére.

Forrás: en.wikipedia.org

A videokártyagyártó támogatja a Grin nevet viselő kriptoprojektet, valamint a MimbleWimble blokkkláncprotokoll-implementációt. Ez előbbi egyébként „anonim”, ami azt jelenti, hogy a biztonságos és anonim tranzakciókat bonyolíthatunk le rajta, illetve igyekszik megoldani azokat a gondokat, amelyeket a meglévő kriptopénzek nem tudtak.

 
 

A projektet Harry Potter hozta létre. Érdekes kérdés, hogy vajon méltó ellenfele lesz-e Satoshinak, akit még szintén senki nem látott?

A 16 GB-os RX 570 ideális a Grin számára

Adrian Thompson, a Sapphire globális marketingjének alelnöke bejegyzésben figyelmeztet a Grin lehetőségeire. Valójában ez a fő oka annak, hogy a hongkongi hardvergyártó elkészítette legújabb modelljét.

A Grin két proof-of-work algoritmussal dolgozik: az egyik az ASIC Firendly (AF vagy Cuckatoo), a másik pedig az ASIC Resistant (AR vagy Cuckaroo).

Hogy melyiket használják az idő folyamán, az változhat, kezdetben azonban az AR Cuckaroo-t részesítik előnyben.

A Grinnél a memória számít

A Bitcoinnal ellentétben, ahol hatalmas teljesítményre van szükség, a Grin algoritmusai elsősorban a memóriát használják erőforrásként. Az AF Cuckatoo algoritmus követelménye 11 GB memória, a Cuckaroo-é pedig több mint 5,5 GB.

Valószínűleg ez az oka annak, amiért a Radeon RX 570 épp 16 GB memóriával jelenik meg. Az ilyen elképesztő méretű kártyáknak az áruk is hasonlóan magas.

Az új kártya mégis megfelelő lesz a Grin bányászainak, mivel a 16 GB kártya elvileg mindkét algoritmust képes egyszerre futtatni.

A Sapphire 16GB RX570 az átlagos, professzionális célokat szolgáló 16 GB-os kártyák körülbelül harmadáért kapható majd.

 

„Az új RX570 egy pénznyomó gép”– írta Thompson.

 
Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Márciusi altcoinok megfigyelése a Solana árnyékában

Vendégbejegyzés A kriptopiac napjainkban jelentős átalakulásnak lehet tanúja, amit a Solana (SOL) figyelemre méltó útja és a skálázható, biztonságos és decentralizált web3 platform előmozdítását célzó stratégiai...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!