Leállt a kormány, lefagyott a SEC

-

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet minden működését beszüntette, miután leállt az amerikai kormány. Ennek ellenére egy jogi szakértő szerint, a SEC nem halogathatja tovább a VanEck/SolidX bitcoin ETF-ről szóló döntés határidejét.

Olvastad már? Sapphire megpróbálja újraéleszteni a GPU bányászatot

Nem lehet több késleltetés, a kormány leállása ellenére sem

A SEC kiadott egy rendeletet január 16-án, miszerint minden adminisztratív működését szüneteltetnie kell.

Megjelent dokumentumok szerint, minden eljárás melyről meghallgatást kell tartaniuk, a felügyelet vagy egy bíró által jelenleg befagyasztásra került.
Jake Chervinsky, jogi szakértő szerint annak ellenére, hogy a SEC kiadta a leállásról szóló rendeletet, még mindig dolgoznak a meghallgatásokon, és a határidőket nem tudják eltolni.

Most, hogy a SEC befagyasztotta a működését, az érintett felek kérvényezhetik, hogy tegyenek kivételt az ügyükben és hozzanak döntést róla a kiadott rendelet ellenére.
A Bitcoinist korábban megírta, hogy a SEC-nek 2019 február 27-e előtt meg kell hoznia döntését a CBOE által támogatott VanEck/SolidX bitcoin-ETF-kérvényről.
A rendelet ellenére, a jogi szakértő szerint a SEC nem tolhatja tovább az ETF-döntésről szóló határidőt.

„Ez nem változtat meg semmit az ETF határidejével kapcsolatban, mivel azt egy felsőbb rendelet miatt nem tudják tovább halasztani.”

A SEC egyébként legutóbb decemberben késleltette a döntéshozatalt.

Számos pletyka látott napvilágot arról, hogy a kormány leállása miatt a SEC lehet, hogy automatikusan engedélyt ad az ETF-re, ha a határidőre nem születik döntés. Ez elméletileg igaz, de Chervinsky szerint ez „a valóságban biztos nem történik meg.”

„Technikailag igaz, hogy automatikusan elfogadásra kerülhet az ETF, ha nem születik döntés, de ez biztosan nem fog előfordulni a valóságban. Van akkora személyzete a SEC-nek, hogy annyit mondjanak, a kérés elutasítva, későbbiekben tisztázott okok miatt.”

Chervinsky gyakran kommentálja a kriptopénzekkel kapcsolatos híreket. Korábban azt mondta, hogy a bitcoin ETF elfogadására nagyjából 10%-os esélyt lát a jelen fejlemények miatt.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!