Az arany helyére pályázik a bitcoin

-

Alistar Milne, a Digital Currency Fund befektetési vezetője még mindig nagyon bízik a bitcoin sikerében. Az ezzel kapcsolatos okokat egy Twitter-üzenetben taglalta.

Olvastad már? Leállt a kormány, lefagyott a SEC

A befektető már 2011-ben is tweetelt, az akkor még nagyon nem híres bitcoinról most pedig hat bejegyzésben írta le, miért hiszi, hogy a kriptovaluta üzleti értéke egyre nő. Leginkább a bitcoin egyre növekvő elfogadottságára mutatott rá, amely szerinte egyre nagyobb hullámokban történik.

Ha ezt a logikát követjük, akkor könnyen előfordulhat, hogy a következő hullámban a bitcoin meghaladja korábbi, 20.000 dolláros csúcsát, és akár a hat számjegyű értéket is elérheti a jövőben.
Milne szerint az is fontos, hogy világszerte már több millióan vagy akár milliárdan tudják, hogy mit jelent az, ha valaki kiejti, hogy „bitcoin”.
Úgy látja, ha beüt a FOMO (Fear Of Missing Out – kimaradástól való félelem) akkor mind az intézményi és hagyományos befektetők egyre inkább kedvet kapnak a beszálláshoz.

Zárásként kiemelte, hogy a bitcoin, mint vagyontárolási forma egyre relevánsabb. Elmondta, hogy szerinte a befektetők egyre jobban tisztában vannak azzal, hogy „bitcoinnal kereskedni olyan, mint az arannyal csak százszoros tőkeáttétellel”.
Ezen kívül azzal is, hogy a bitcoin sokkal kevésbé inflálódik, mint a nemesfém. Milne szerint nem kellene kételkedni a digitális eszközben rejlő lehetőségekben.

Arany 2.0

Nem Milne az egyetlen befektető, aki szerint a bitcoin lehet az arany második eljövetele. Dan Held a Blockchain és az Uber korábbi igazgatója egy 47 részből álló bejegyzésben tárgyalta, hogy tulajdonképpen a bitcoin inkább alkalmas a vagyon tárolására, mint arra, hogy digitális készpénz legyen. Ez azonban nem zárja ki, hogy kereskedhessenek vele az emberek.
Held szerint szándékosan úgy tervezték meg a kriptopénzt, hogy inkább hasonlítson az aranyra, mint egy decentralizált, digitális USA-dollárra.

A kriptotámogató megjegyezte, hogy Satoshi tanai szerint a bitcoin több, mint egy digitális készpénz. Szerinte a kriptopénz kitalálója szándékosan emelte ki írásaiban az arany tulajdonságait, és teremtette úgy a bitcoint, hogy mesterségesen ritka legyen. „Ez a ritkaság jól mutatja, hogy a bitcoint a vagyon hosszú távú tárolására teremtette.

Mások is hasonlóan látják

A Winklewoss-ikrek, a Gemini kriptotőzsde alapítói nemrég azt nyilatkozták, hogy a bitcoin „sokkal jobb arany, mint az arany maga”. Tyler Winklewoss szerint, ahogy a bitcoin fejlődik, egyre nagyobb részesedést fog elvenni az arany összpiaci értékéből, míg végül át nem veszi annak helyét.
A Messari főigazgatója, Ryan Selkis is kitért erre a témára. Szerinte várható egy inflációt okozó recesszió, és ha ez bekövetkezik, sok befektető fog majd a bitcoinhoz fordulni, hogy könnyen elérhető formában tárolja vagyonát.
Az aranyhoz képest sokkal egyszerűbb tárolni, vásárolni és pénzzé tenni a bitcoint, ezért fogják Selkis szerint a befektetők a kriptopénzt választani.

Lou Kerner a Crypto Oracle alapítótagja is hozzászólt a témához. A Bloombergnek mondta el, hogy a bitcoin „egyszerűen sokkal jobb eszköz vagyontárolási célokra”.
Kerner is kiemelte, hogy a kriptopénzt könnyű használni, részekre bontani, ritka és nagyon jó alternatívája a nemesfémeknek. Véleménye szerint a bitcoin idővel elérheti az ötszámjegyű összeget is.
Forrás: ethereumworldnews.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!