Az 1000 és 10 000 közötti bitcoinnal rendelkező kriptobefektetők jól bevásároltak a tavalyi árcsökkenés alatt, egy kutatás szerint kilenc hónap alatt összesen több mint 450 000 bitcoinhoz (3,8 milliárd dollár) jutottak.

Az elemzést a blokklánckutatással foglalkozó Diar végezte, eredményeik szerint a vezető kriptopénz elérhető készletének több mint 26%-a, mintegy 36 milliárd dollárnyi bitcoin van olyan címeken, melyek 1000 és 10 000 közötti bitcoint birtokolnak. 2018 augusztusában ez a „kategória” még csak a forgalomban lévő készlet 20%-ával rendelkezett.

Forrás: diar.com

A cég nem vette számításba a Coinbase tőzsde címeit, ugyanis az USA-beli váltó számos ilyen tárcával rendelkezik, hogy biztonságban tartsa offline tartalékjait.

A Diar szerint a tőzsde összesen 856 000 bitcoinnal rendelkezik, nagyjából 107 címen elosztva.

A Diar hozzátette, hogy a CryptoCompare adatai alapján az ilyen sok bitcoinnal rendelkező tárcák mennyisége nagyot ugrott 2018 decemberében, amikor a kriptopénz árfolyama elérte medvepiaci mélypontját, 3200 dollárt. Azóta több mint 1,2 millió bitcoin került ezekbe a tárcákba.

A sok vásárlásnak köszönhetően ezek a címek 6 milliárd dollárral több pénzt birtokolnak jelenleg, mint mikor tavaly augusztusban 8000 dolláron volt a bitcoin árfolyama. A cég szerint ezek nem inaktív címek, sok közülük az elmúlt három hónapban is aktív volt.

A felhalmozódás oly mértékű volt idén, hogy a több mint 100 000 új bitcoin amelyek ezekre a címekre érkeztek, nagyjából kiteszi az idén kibocsátott bitcoinok 40%-át. A 0 és 100 bitcoin között birtokló tárcák azonban 126 000-rel kevesebb bitcoint tartalmaznak.

A Diar szerint ez azt jelenti, hogy a szegmens nagyjából stabil maradt, ha figyelembe vesszük az inflációt. Ezek az úgynevezett „size walletek” a bitcoin forgalomban lévő készletének összesen 38%-át birtokolják.

Egy nemrég megjelent felmérés szerint az amerikai egyetemisták többsége, ha választhatna inkább egy dollárt szeretne kapni, mint egy bitcoint. Ez is megmutathatja, hogy a többség még mindig nincs tisztában a kriptopénzekkel.

Olvastad már? Bejelentették a BitTorrent File System indulását

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Bitcoin bálnák több mint 450 000 bitcoint szedtek össze

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 4 hónapja, 2 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.