Mark Cuban elmondta, hogy nem foglalkozik a kriptovaluták, például a Bitcoin és a Dogecoin körüli árspekulációval, és azt a részvényekhez hasonló „játszadozáshoz” hasonlítja.

Jon Stewart komikus és a Daily Show egykori házigazdája szerint a Dallas Mavericks tulajdonosa és milliárdos Mark Cuban gyakorlatiasan magyarázta el a kriptotér bonyolultságát.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Stewartnak egy csütörtöki podcastban nyilatkozva Cuban elmondta, hogy nem a kriptovaluták, például a Bitcoin (BTC) és a Dogecoin (DOGE) körüli árspekulációra összpontosít, és azt a részvényekhez hasonló „játékszellemhez” hasonlította.

A Dallas Mavericks tulajdonosa elmagyarázta Stewartnak a tér néhány alapelvét, „decentralizáltnak és bizalommentesnek” nevezve azt, ahol a tokenek tulajdonosai „jellemzően egyenlő szavazati joggal” rendelkeznek az egyes projektek fejlesztési irányának meghatározásában – olyan jellemzők ezek, amelyek vonzóak voltak a milliárdos befektető számára.

„A befektetéseim most nem hagyományos vállalkozásokba irányulnak” – mondta Cuban. „A befektetéseim 80%-a, amelyek nem a Shark Tankhoz tartoznak, kriptovalutákba és azok köré csoportosulnak.”

Cuban elméletet adott arról, hogyan működhetne egy decentralizált autonóm szervezet, vagy DAO a kolonoszkópiák és más szükséges orvosi eljárások biztosításában.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

30 évnyi lemaradást lehet behozni

Azt is felvetette, hogy a kriptogazdaság mintájára számos új – decentralizált és bizalom nélküli – vállalkozás lenne képes arra, hogy felbolygassa a hagyományos intézményeket, köztük a banki, a biztosítási és könyvelőipart.

„A kriptovaluták számára még csak 1995 van” – mondta Cuban, utalva arra, hogy a kriptoipar még mindig az internethez hasonlóan a kezdeti korszakában jár:

„[A kriptopénzeket] nehéz megérteni, de tíz év múlva ezek az alkalmazások – lesznek olyanok, amelyek sikeresek lesznek – saját gazdaságot fognak teremteni, és akárcsak az internet napjaiban, a fiatalabb generáció lesz az, amelyik előbb rájön és innovatív lesz.”

A Shark Tank sztárjának a kriptoeszközökkel kapcsolatos álláspontja jelentősen megváltozott az elmúlt években. Egyszer azt mondta, hogy „inkább banánt” tartana, mint aranyat vagy BTC-t.

A milliárdos befektető azóta támogatta a Polygont, több százezer dollárt fektetett tokenizált szén-dioxid-kiegyenlítésekbe, és a stabilcoinok szigorúbb szabályozására szólított fel.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Stewart utalt arra, hogy jobban megérti ezt a teret mint technológiai és gazdasági kérdést, nem pedig mint olyat, amely teljes egészében egy valutarendszerből áll, de még mindig aggodalmát fejezte ki, hogy a döntéseket a tömegre bízza.

A humorista egyébként korábban azzal viccelődött, hogy 2021-ben egy tokenprojektet indít a saját nevével:

Olvastad már? Tonga is lemásolná Salvadort egy volt törvényhozó szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!