Már megint egy sor védjegykérelemmel zaklatja a Ripple az amerikai hivatalnokokat

-

XRP-alapú termékeket fejleszt a Ripple, miközben egyre több védjegybejegyzési kérelemmel árasztja el az illetékes amerikai hivatalt.

Az elmúlt hónap során a vállalat négy védjegykérelmet nyújtott be az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatalnál (USPTO) – derült ki az USPTO weboldalán elérhető nyilvános adatokból.

A legutóbbi kérvényt augusztus 19-én juttatták el a hivatalba. Ennek célja, hogy karitatív alapítványok különféle szolgáltatásait támogassa, beleértve az adománygyűjtő tevékenységeket és a tőkefejlesztést – mondta a vállalat.
Augusztus 11-én a Ripple egy 3 védjegykérelmet tartalmazó csomaggal kopogott az USPTO ajtaján, ezekkel a bejegyezni kívánt nevekkel: Ripple Impact, Ripple X és Ripplex.
A beadványok leírásai szerint mind a három védjegy valamilyen elektronikus fizetési szolgáltatást és fiat valutában értendő pénzügyi ajándékot takar:

„A védjegy bejegyzése elektronikus fizetési szolgáltatásokkal kapcsolatos, nevezetesen: pénzügyi szolgáltatások utalások és fiat és virtuális valutában értendő pénzügyi ajándékok fogadása és elosztása számítógépes hálózaton keresztül; és fiat valuták és virtuális valuták váltása számítógépes hálózaton keresztül. […]”

A cikk írásakor a nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint mind a 4 védjegy jelenleg az USPTO ellenőrzésére vár.

Korábban ebben az évben a Ripple szintén egy sor védjegykérelmet nyújtott be vezető fizetési termékére, az On-Demand Liquidityre, vagyis ODL-re. A nyilvános feljegyzések szerint az igénylést az ügynökség azóta elfogadta.
A Ripple USPTO-hoz eljuttatott védjegykérelmei szintén magukba foglalnak egy „PayID”-nek nevezett entitást. A fizetési cég két folyamodványt is benyújtott ezen védjegyre hivatkozva, még 2020 júniusában.
A szabadalom neve nemrég egy ausztrál banki konzorcium által kezdeményezett jogi eljárás tárgyát képezte.
A Ripple-t jelenleg szellemi tulajdon megsértésével vádolják amiatt, mert Ausztrália bankközi fizetési hálózata, a „Pay ID” rendszer nevét sikerült „ellopniuk”.

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!