Már bitcoinban is lehet adót fizetni a „Kriptovölgyben”

-

Zug kanton hatóságai engedélyezték, hogy kriptopénzekkel lehessen kifizetni az adókat.

A svájci Zug kanton még egyszerűbbé tette egy világ elképzelését, ahol tömegesen elterjedtek a kriptopénzek.

A kanton a „kriptovölgy” becenevet viseli, ugyanis nagyon barátságosan kezelik a kriptopénzeket, már bitcoinban és ethereumban is lehet adót fizetni.
A Bloomberg szeptember 3-án megjelent cikke szerint „100 000 svájci frankig cégek és magánszemélyek is fizethetnek kriptovalutákkal.”
Nagyjából 127 000 lakosa van a régiónak, ahol korábban azt is engedélyezték, hogy bitcoinnal lehessen fizetni bizonyos önkormányzati szolgáltatásokért.
Ez az újdonság azért jöhetett létre, mert üzleti megállapodást kötött a kanton és a kantonban található Bitcoin Suisse AG kriptobróker.

A Bitcoin Suisse korábban megállapodást kötött a zermatti hatóságokkal, hogy az ottani adófizetők is fizethessenek bitcoinnal.
Niklas Nikolajsen, a Bitcoin Suisse alapítója elmondta, hogy „szinte már nincs semmi különleges a bitcoinkereskedelemben. Teljes mértékben elterjedt dolog.”
A bitcoin növekedése a koronavírus járvány alatt az ő szemében csak még tovább erősítette a kriptopénz ellenállóképességét és élettartamát egy gyorsan változó gazdasági világban.
A kilátások ellenére a koronavírus miatt bajban vannak a helyi kriptopénzekre összpontosító vállalkozások. Svájc kormánya nemrég visszautasította, hogy 100 millió frankos segélyt adjon a helyi kriptovállalkozások számára.

Olvastad már? A bitcoin és a dollár sebessége egyaránt romlik – a BTC ára azonban másképp reagált

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!