Veszélyben a bitcoin: az amerikai dollár feléled többéves támaszszintjéből

-

Új erőre kapott az amerikai dollár egy többéves támaszszintből, míg a bitcoin és az arany ára egyidejűleg romlani kezdett.

Az Egyesült Államok valutája feléledni kezdett a többéves támaszszintjéből. Mind a bitcoin, mind az arany ára párhuzamosan csökkenni kezdett.

Ezenkívül az Európai Központi Bank (EKB) figyelmeztetése az euró felértékelődésére tovább katalizálja a dollár raliját.

Az EKB gyengíteni kívánja az eurót, míg a dollár épp most kezd helyreállni

A bitcoin és az arany árai negatívan reagálnak az erősödő dollárra, mivel a piacok mindkét vagyoneszközt a dollárral értékelik. Ha a dollár értéke növekszik, akkor a bitcoin értéke a dollárhoz viszonyítva csökken.
Míg a dollár a szeptember 1-jei nyitás óta csak sikeresebbé vált, a bitcoin ára 12.086 dollárról egészen 11.160 dollárra csökkent. Az arany esetében hasonló jelenséget lehet megfigyelnünk, az ugyanis az utóbbi két napban közel 1.8%-kal esett vissza.
https://twitter.com/TraderX0X0/status/1301393592599146497
A közeljövőt illetően az elemzők arra számítanak, hogy a dollár lendülete továbbra is erősödni fog.
Az Európai Központi bank ezen a héten úgy nyilatkozott, hogy az exportok ellenőrzésével és a monetáris ösztönző intézkedések további támogatásával szeretné ellensúlyozni a növekvő eurót.
A valutaelemzők úgy vélik, hogy az EKB továbbra is „tompíthatná” az euró erejét. Rövid távon ez a dollár erősödését okozhatja, amely pedig eladási nyomást gyakorolhat a bitcoinra és az aranyra.

Lee Hardman, az MUFG elemzője a következőt állította:

„A kommentek összességében arra utalnak, hogy az EKB azonnali politikai válasza az euró gyengülésének elősegítése érdekében valószínűtlennek tűnik, és a bank egyelőre inkább pozíciójának hatalmára fog támaszkodni az euró tompításának céljából.”

Az FX stratégái azonban azt jósolták, hogy az euró a kezdeti fellendülést követően visszaesést fog tapasztalni a dollárral szemben. Viraj Patel, az Arkera globális makrostratégája egy ügyfeleknek szánt üzenetben úgy fejezte ki magát, hogy az euró a politikai döntéshozók „fájdalomküszöbéhez” közeledik.
Abban az esetben, hogy az euró tovább erősödik, Patel azt állította, a központi banktól erőteljes reakcióra lehet számítani. Ezen kijelentés óta az EKB többször is figyelmeztetett az euró emelkedésére.
Továbbra is bizonytalan tehát az a tény, hogy a felépülő dollár és a halványuló euró tendenciája folytatódik-e. Lehetséges az is, hogy az euró és a dollár egyaránt visszaesnek.
Egyelőre azonban, figyelembe véve a dollár felépülésének erősségét, a bitcoinkereskedők óvatosan bearish hozzáállást mutatnak.

Mire lehet számítani a közeljövőben a bitcoinkereskedők szerint

Az amszterdami tőzsde teljes munkaidős kereskedője, Michael van de Poppe szerint a bitcoin 11.600 dollárra eshet vissza, ha lehetséges a 11.200 dolláros támaszszint megtartása.


Augusztus 26-a óta, több mint egy hétig, a 11.200 dolláros szint kulcsfontosságú támaszszintet képviselt a bitcoin számára.
Poppe a következőt írta:

„Az első jelentős támasz nem tudott áttörést biztosítani, így tehát ismét alacsonyabb pontokat tesztelünk. Ha ezek megfelelnek -> ismét tesztelés várható, valamint egy lehetséges rali a 11.550-11.700 dolláros szintre. Ha ez sem sikerül, akkor 10.600-10.800 dollárban kell gondolkodni.”

Az álnéven ismert XO kereskedő, aki kriptovalutákkal és FX piacokkal foglalkozik, azt állította, hogy a dollár egy „hatalmas” havi szintet szerzett vissza.
Ha a dollár indexének ralija során a következő ellenállása meghaladja a 94,5 pontot, az a bitcoin lendületének lassulását okozhatja.
A kereskedő így nyilatkozott:

„Kedden egy napi bullish pin bar-t figyelhettünk meg, az ár pedig áttörte a lefelé mutató tendenciát. Az ár egy hatalmas havi szintet is visszaszerzett. Továbbra is odafigyelek az EUR/USD shortokra és a long dollár párosokra. Ami a bitcoint illeti – nem nyilatkozom.”

Olvastad már? Bécsben és Szingapúrban is hagyományos tőzsdére került a BTC és az ETH

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!