Vitalik Buterin elmondta miért nem végezne egy 51%-os támadás az ETH 2.0-val

-

Vitalik Buterin elmondta, hogy egy 51%-os támadás az Ethereum 2 ellen nem lenne végzetes, miután az yETH elég ethereumot szedett össze egy támadás megindításához.

Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója tagadja, hogy egy 51%-os támadás végezhet az Ethereum 2.0-val.

A támadás lehetősége azt követően merült fel, hogy a népszerű Yearn.finance yETH széfjébe már egy nap után több mint 137 000 ETH-t utaltak.
Eric Wall, az Arcane Assets fő információs tisztje szerint a yETH széf tulajdonosainak elméletileg elég ethereumja lehet egy támadás megindításához.

Ebben a bejegyzésben elgondolkozunk azon, hogy az yETH széf stratégái, hogy tudnák kihasználni, hogy az yETH-nak több mint elég ethereumja van ahhoz, hogy akár egy 67%-os támadást indítson az ETH 2.0 ellen.

Azonban Buterin szerint az ETH 2.0 Proof of Stake (PoS) hálózata esetén nem olyan súlyos egy 51%-os támadás veszélye, mivel a támadó „csak egyszer tudna támadni”, de gyorsan szembesülhet egy láncelágazással, és elvesztené a támadáshoz szükséges coinok feletti irányítást.


A proof of work (PoW) hálózatok esetén jelentősebb az 51%-os támadássok kockázata, mivel nincsenek zárolt coinok, melyeket ki lehete zárni, csupán a támadó hardwareje, melyet nem lehetne törölni anélkül, hogy mindenki más hardwarét is töröljük, jegyezte meg.

„Ez egy nagyon alulértékelt előnye a PoS hálózatoknak a PoW hálózatokkal szemben.”

Azonban a kriptoközösségben sokan kételkednek abban, hogy mennyire bonyolult lehet a helyes lánc megtalálása és a támadó továbbra is uralná a fő láncot.

Sebastian Moonjava, a Real Vision szerkesztője szerint egy 51%-os támadás kockázata idővel egyre csökkenhez a DeFi-ben zajló verseny miatt. Ez megnehezítené a yETH számára, hogy az ethereum készletének több mint 51%-át uralja.

Éles lesz a verseny. A szabad verseny jelentősen csökkenteni fogja a támadás esélyeit. Egyre többen építkeznek. Még több felhasználás = kevesebb kockázat.

A yETH széf lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zárolják ethereum készleteiket, majd automatikusan kiválasztja számukra a legjövedelmezőbb kamatozási stratégiát.
A DeFi Pulse adatai alapján a yETH mögött álló Yearn Finance a hatodik legnépszerűbb DeFi projekt, már több mint 876 millió dollár került zárolásra a projektben.

Olvastad már? Oroszországban a kriptopénzes tranzakciókat is be akarják tiltani

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!