91 évvel ezelőtt ilyenkor kezdett el gyengélkedni a világpiac, amely aztán a Wall Street történelmének legnagyobb válságához vezetett. A makroindikátorok jelenleg hasonlóan félelemre adhatnak okot.

A BTC éppen a tízezret teszteli, de az sem lenne túl szokatlan, ha még lejjebb esne. Raoul Pal egy tweetben jelezte, hogy szerinte a mostani esésben sincs semmi szokatlan.

Jó lehetőség a vásárlásra

„A felezés utáni ciklusoknál a BTC könnyen mozog 25%-ot is, vagy, ahogy 2017-ben láttuk, 40%-ot. Ezzel kiszórja a rövid távú kereskedőket, viszont kiváló vásárlási lehetőséget biztosít. Most is jó lesz annak, aki átlagolva vásárol? Lehetséges.”

Pal is az átlagolós vásárlásra hivatkozik, mikor árfolyamtól függetlenül, meghatározott időpontokban adott összegért vásárolunk egy eszközből. Ahogy az elemzések ezt már kimutatták, a módszer bizonyítottan nyereséges, a Square mobilfizetési app lehetővé is tette ezt a felhasználói számára.

A bitcoin bár most éppen csúnyán néz ki, és az árfolyam sem sugall sok jót, azért a helyzet messze nem olyan rossz, mint látszik.

Forrás: ChartsBTC

A befektetők között drámai váltást hozott a mai nap, a Crypto Fear and Greed Index 70-ről 30 pontot zuhant, mohóságból egészen a félelem zónájába, július óta először.

Forrás: Alternative.me
A nagy válság évfordulója

Az elemzők többsége azt nézi, hogy a határidős ügyleteknél a 9700 dolláros szinten lévő rést bezárja-e az árfolyam, néhányan úgy vélik, a ritka történelmi jel is érdekes lehet.

A szakkommentátor Holger Zschaepitz tweetelte, hogy szeptember negyedike 91 évvel ezelőtt fontos nap volt, akkor kezdődött el a tőzsde lejtmenete.

„A ’20-as évek mesés emelkedései után a tőzsdepiac 1929-ben ezen a napon fordult lefelé, csak a perspektíva miatt mondom.”

Ahogy most is, akkor is pár hónappal a részvények visszaerősödése után ütött be a baj, az azóta hírhedtté vált Irving Fischer-mondást követően, amely szerint „elértek egy olyan szintet a részvényárak, amely tartósan magasnak tűnik”.

Zschaepitz szavai több más figyelmeztetéssel is egybeesnek, amelyek szerint az arany, az ezüst, de az USD, mint pénzügyi eszköz erősségét emlegeti.

Ez utóbbi esetében pár napig erősödést tapasztaltunk, amely egybeesett a bitcoinon lévő eladási nyomással, amely egészen a támaszig lökte az árakat.

Az ismert elemző, Filbfilb a Telegramon osztotta meg a gondolatait erről:

„Legyetek óvatosak, a piacok alig állnak a lábukon. Ha nem lesz nagy megzuhanás, akkor minden oké. Ha viszont komolyabb dump következik, nos, akkor nyilván nem akartok túl nagy tőkeáttétellel bent maradni a long oldalon.”

A BTC jelenleg nem sokkal tízezer fölött van, az eddigi napi csökkenés 9% körüli.

Olvastad már? Veszélyben a bitcoin: az amerikai dollár feléled többéves támaszszintjéből

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂