A bálnák 8.800 dollárért szeretnének bitcoint vásárolni olyan jelentős tőzsdéken, mint a Bitfinex, azután, hogy az árak 10.000 dollár alá estek.

A bitcoin ára szeptember 4-én mindössze egy nap alatt hirtelen 10%-kal csökkent. A visszaesést követően a kriptopiac körüli hozzáállás észrevehetően óvatosságot sugallott, és a Cryptocurrency Fear & Greed Index július óta most először tükrözött „félelmet”.

A piaci adatok azonban azt mutatják, hogy a bálnák 8.800 dolláros támaszszintnél terveznek bitcoint vásárolni. Ez azt jelzi, hogy nem valószínű, hogy bekövetkezik egy március 13-aihoz hasonló visszaesés, amikor is a bitcoin egészen 3.600 dollárra csökkent.

Miért esett vissza a bitcoin, és miért tesznek árajánlatot a bálnák?

A bitcoin korrekcióját az elemzők elsősorban a bányászok eladási sikerének tulajdonítják. A csökkenést megelőzően a CryptoQuant elemzővállalat rámutatott arra, hogy a bányakopok bitcoineladásra készültek.

A főbb bányász poolokból történő kiáramlások nyomon követését követően az adatok azt mutatják, hogy a bányászok szokatlanul nagy mennyiségű bitcoint továbbítottak a tőzsdékre. Röviddel ezután kezdett csökkenni a bitcoin ára, végül 10.000 dollár alá esett.

A kutatók így nyilatkoztak:

„A bányászok szokatlanul nagy mennyiségű bitcoint továbbítanak tegnap óta. A Poolin, a Slush és a HaoBTC kivették a bitcoinokat a bányászati tárcákból, majd tőzsdére küldtek néhányat.”

Amikor a bitcoin tendenciája megváltozik, akkor az általában a legtávolabbi támasz- vagy ellenállási szintig terjed.

Március 13-án például a bitcoin rendkívül hamar egészen 3.600 dollárra esett, mely után egy jelentős kiugrás következett. Áprilistól szeptemberig a bitcoin 3.600 dollárról több mint 12.000 dollárig emelkedett.

Ez alapján tehát a bálnák arra számíthatnak, hogy a bitcoin alacsonyabb támaszszinteket fog elérni, amelyek közé a 8.800 dollár is tartozik.

„Örülök, hogy ismét látunk, Bitfinex bálna” – kommentálta ma a blokkláncokat elemző Cole Garner. „A smart money bálnák 8.800 dollárra számítanak. Úgy gondolom, valószínűleg akörül lesz a határ.”

Az adatok arra utalhatnak, hogy a bálnák nagyobb visszaesésre számítanak a közeljövőben. Ebből azonban az is kiderül, hogy nem számolnak hatalmas korrekcióval a bitcoin korábbi visszaeséseihez képest.

Március óta a bitcoin ára 247%-os ralin esett át, ebből kifolyólag a korrekció valószínűleg nem sok kereskedő számára volt meglepetés.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Korábbi jelentések szerint Raoul Pal, a Global Macro Investor vezérigazgatója azt állította, hogy a bikapiacon 25-40%-os csökkenés jellemző a bitcoinra.

Megjegyezte:

„A halvingot követő bikaciklusok során a bitcoin gyakran 25%-os korrekcióra is képes (2017-ben még 40%-ra is), lerázva a rövid távú kereskedőket (vagy esélyt adva a swingkereskedőknek a shortolásra). Ezek mindegyike vételi lehetőséget jelentett. Lehetséges lenne a DCA?”

 

Mi lesz a bitcoinnal ezután?

A bálnaadatokat szolgáltató Whalemap azt állította, hogy az ún. „HODLerek” pánikszerűen adtak el bitcoint annak csökkenése után. A bitcoin hirtelen visszaesése váratlanul érhette a befektetőket, tekintettel a csökkenés intenzitására.

A Whalemap a következőt állította:

„Tegnap kifejezetten sok bitcoint árultak a pánik miatt azok a HODLerek, akik meglehetősen sikeresek voltak a magasabb szintek felvásárlásánál. Úgy tűnik, stratégiájuk nyilvánvaló – vásároljunk magasan, adjunk el alacsonyan.”

A tegnapi korrekció abból állt, hogy a bálnák profitáltak, a befektetők pedig pánikeladásba kezdtek – ez a közeljövőben növelheti a magas stabilitás esélyét.

Michael van de Poppe, az amszterdami tőzsde teljes munkaidős kereskedője szerint a bitcoin nemsokára egy mélypontot érhet el.

Egy konszolidációs fázisra számítva Van de Poppe elmondta, hogy ez a piacokon jelenlévő csökkenés nem feltétlenül jelenti a jelenlegi „altszezon” végét.

Így fejezte ki magát:

„Úgy gondolom, közel állunk egy mélyponthoz a bitcoint illetően a CME gappel egyesülő területekben. Aktívan kereskedjünk növekedések esetén, mivel egy HL-nek kell elkészülnie a támasz megerősítéséért. A következő hónapokban folytatódik az őrült altszezon.”

Olvastad már? Már bitcoinban is lehet adót fizetni a „Kriptovölgyben”

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂