Már bitcoinban is kifizethetjük a vagyonadót egy kanadai városban

-

Az Ontarióban található Innisfil városa az első kanadai önkormányzat, mely már bitcoint is elfogad a vagyonadó befizetésére a Coinberry fizetési szolgáltatásán keresztül.

Olvastad már? Egy kriptokereskedő szerint 2020 májusára 55.000 dollár lesz a bitcoin árfolyama

A Toronto-i Coinberry közreműködésével jöhetett létre ez az opció, a Coinberry emellett egy új, könnyen használható kriptopénz kifizetési rendszert is bemutatott.

Kanadát is elérte a bitcoinos adófizetés

Kanadától délre már számos helyen fizethetjük be bitcoin formájában az adót. Pár évvel ezelőtt Florida lett az első állam, melyben lehetségessé vált az adó befizetése bitcoinnal.
2018 végére Ohio is zászlót bontott a bitcoinelfogadás iránt, az egész államban kifizethetjük bitcoinnal a forgalmi adót.
Múlt hónapban New Hampshire még északabbra vitte ezt a hullámot, melyet a kanadai Innisfil követett.
Lynn Dolan, Innisfil polgármestere a következőt mondta a fejlődés kapcsán:

 „Büszkék vagyunk rá, hogy mi lehetünk az elsők, akik megteszik ezt a merész lépést. Minden kétséget kizáróan egyre növekszik a kriptopénzek felhasználhatósága és népszerűsége.
Azzal, hogy ezt megléptük bebizonyítottuk a világ számára, hogy készen állunk a jövőre, mivel egy innovatív közösséget alkotunk.”

 

A terv logisztikája

Áprilisban eljön az idő, hogy a lakók befizessék a jövedelemadójukat, ekkor új választási lehetőség fogadja őket majd a weboldalon.
Jelenleg csak a bitcoinban lehet fizetni, de elképzelhető, hogy a jövőben egyéb kriptopénzeket is támogatni fog a rendszer.
Innisfil lakói a Coinberry fizetési szolgáltatásán keresztül fizethetnek majd.
A Coinberry feldolgozza a fizetéseket és azonnal kanadai dollárra váltja, melyet el is küld a város kincstárába. Így az áringadozás veszélye nélkül tették lehetővé ezt az új fizetési módszert.
Andrei Poliakov, a Coinberry vezérigazgatója és társalapítója a következőket tette hozzá:

Azok a vezetők élvezhetik ki először az „új pénzügyi gazdaság” előnyeit, akik elsőként szállnak be. Nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy hatalmas lépést tettük a kriptopénzek elfogadásának népszerűsítéséért.

Délről északra, onnan keletre és nyugatra

Észak-Amerika keleti oldala már támogatja a kriptopénzeket, vajon merre folytatódik ez a trend?
Nemsokára biztos Wyoming is csatlakozik, mellyel nyugatra is elindulnának a kriptopénzek.
Érdekesség, hogy Wyoming még nem csatlakozott, mivel ez mondható az Egyesül Államok leginkább progresszív államának, de úgy tűnik a kriptopénzek még nem érték el.
Akár az is elképzelhető, hogy keletre indulnak tovább a kriptopénzek, egyenesen az Atlanti Óceánon át főleg, ha Eddie Hughes érvényesíteni tudja magát az Egyesült Királyságban.
A Walsall North Labour-i parlamenti tag kezdeményezné, hogy az Egyesült Királyság is elindítsa a bitcoin adófizetés lehetőségét.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!