Már 13,3 milliárd dollárt ér az Opensea egy finanszírozási kör után

-

A vezető non-fungible token (NFT) piactér, az Opensea bejelentette, hogy a Paradigm és a Coatue által vezetett C sorozatú finanszírozási körben a cég 300 millió dollárt gyűjtött össze.
Az Opensea legutóbbi tőkebevonása 13,3 milliárd dolláros post-money értékelésig repítette a vállalatot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Opensea 300 millió dollárt kalapozott össze, és 13,3 milliárd dolláros post-money értékelést kapott

November közepén a theinformation.com munkatársai, Kate Clark és Berber Jin által írt jelentésben kifejtették, hogy az Opensea új befektetésekkel foglalkozik. Ennek oka, hogy a befektetők állítólag már alig várják, hogy finanszírozni tudják a projektet.
Akkoriban az Opensea becsült értékelése 10 milliárd dollár volt, és két forrás szerint: „a befektetők kapkodnak a startup egy darabjáért”.
48 nappal később az Opensea nyilvánosságra hozta, hogy 300 millió dollárt gyűjtött be egy C sorozatú finanszírozási körben.
A csapat szerint az új finanszírozást „a termékfejlesztés felgyorsítására”, „az ügyféltámogatás jelentős javítására”, „a szélesebb NFT és Web3 közösségbe való befektetésre”, valamint az Opensea csapatának bővítésére fordítják.
A finanszírozási kört a Paradigm és a Coatue vezette, de számos más stratégiai befektető is csatlakozott.

Az Opensea összesített NFT-értékesítése megközelíti a 15 milliárd dollárt, és a versenytársakat is túlszárnyalja, a cég támogatási program indítását tervezi

A piactér szerint az új finanszírozás 13,3 milliárd dolláros értékelést jelent a vállalatnak. Ezzel ők számítanak legnagyobb NFT-piactérnek is, az eddigi eladások tekintetében, mivel a vállalat 14,68 milliárd dolláros eladást könyvelhetett el világszerte 1.387.357 kereskedő között.
Az elmúlt 30 napban az eladások több mint 25%-kal nőttek, 2,91 milliárd dolláros forgalmat regisztráltak. A 14,68 milliárd dolláros értékesítés sokkal nagyobb, mint bármely más NFT projekt vagy piac.
Például a második legnagyobb piac, az Axie Infinity 3,94 milliárd dolláros forgalma 73,16%-kal alacsonyabb, mint az Opensea volumene.

Devin Finzer, az piactér társalapítója és vezérigazgatója a finanszírozási bejelentésben kifejtette, hogy a csapat egy támogatási programot hoz létre, hogy segítse a „teljes NFT ökoszisztéma” bővítését.
A cikk megjelenésekor az Opensea platform az Ethereum (ETH) és a Polygon (MATIC) hálózatokon alapuló NFT-ket támogatja.

„Ebben a negyedévben elindítunk egy ösztöndíjprogramot, amely lehetőséget ad arra, hogy közvetlenül támogassuk a fejlesztőket, építőket és alkotókat, akik az NFT-tér jövőjét alakítják” mondta Finzer a közleményben.

„Az a törekvésünk, hogy elősegítsük a szélesebb NFT-ökoszisztéma méretét és növekedését, beleértve a feltörekvő alkotók ismertségének növelését és a befektetést azokba az emberekbe, akik ma az NFT-teret jobbá formálják.”

Olvastad már? Az MST kriptovaluta komplex rendszerrel robbantja a piacot

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Özel Ders Almak

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!