Már 13,3 milliárd dollárt ér az Opensea egy finanszírozási kör után

-

A vezető non-fungible token (NFT) piactér, az Opensea bejelentette, hogy a Paradigm és a Coatue által vezetett C sorozatú finanszírozási körben a cég 300 millió dollárt gyűjtött össze.
Az Opensea legutóbbi tőkebevonása 13,3 milliárd dolláros post-money értékelésig repítette a vállalatot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Opensea 300 millió dollárt kalapozott össze, és 13,3 milliárd dolláros post-money értékelést kapott

November közepén a theinformation.com munkatársai, Kate Clark és Berber Jin által írt jelentésben kifejtették, hogy az Opensea új befektetésekkel foglalkozik. Ennek oka, hogy a befektetők állítólag már alig várják, hogy finanszírozni tudják a projektet.
Akkoriban az Opensea becsült értékelése 10 milliárd dollár volt, és két forrás szerint: „a befektetők kapkodnak a startup egy darabjáért”.
48 nappal később az Opensea nyilvánosságra hozta, hogy 300 millió dollárt gyűjtött be egy C sorozatú finanszírozási körben.
A csapat szerint az új finanszírozást „a termékfejlesztés felgyorsítására”, „az ügyféltámogatás jelentős javítására”, „a szélesebb NFT és Web3 közösségbe való befektetésre”, valamint az Opensea csapatának bővítésére fordítják.
A finanszírozási kört a Paradigm és a Coatue vezette, de számos más stratégiai befektető is csatlakozott.

Az Opensea összesített NFT-értékesítése megközelíti a 15 milliárd dollárt, és a versenytársakat is túlszárnyalja, a cég támogatási program indítását tervezi

A piactér szerint az új finanszírozás 13,3 milliárd dolláros értékelést jelent a vállalatnak. Ezzel ők számítanak legnagyobb NFT-piactérnek is, az eddigi eladások tekintetében, mivel a vállalat 14,68 milliárd dolláros eladást könyvelhetett el világszerte 1.387.357 kereskedő között.
Az elmúlt 30 napban az eladások több mint 25%-kal nőttek, 2,91 milliárd dolláros forgalmat regisztráltak. A 14,68 milliárd dolláros értékesítés sokkal nagyobb, mint bármely más NFT projekt vagy piac.
Például a második legnagyobb piac, az Axie Infinity 3,94 milliárd dolláros forgalma 73,16%-kal alacsonyabb, mint az Opensea volumene.

Devin Finzer, az piactér társalapítója és vezérigazgatója a finanszírozási bejelentésben kifejtette, hogy a csapat egy támogatási programot hoz létre, hogy segítse a „teljes NFT ökoszisztéma” bővítését.
A cikk megjelenésekor az Opensea platform az Ethereum (ETH) és a Polygon (MATIC) hálózatokon alapuló NFT-ket támogatja.

„Ebben a negyedévben elindítunk egy ösztöndíjprogramot, amely lehetőséget ad arra, hogy közvetlenül támogassuk a fejlesztőket, építőket és alkotókat, akik az NFT-tér jövőjét alakítják” mondta Finzer a közleményben.

„Az a törekvésünk, hogy elősegítsük a szélesebb NFT-ökoszisztéma méretét és növekedését, beleértve a feltörekvő alkotók ismertségének növelését és a befektetést azokba az emberekbe, akik ma az NFT-teret jobbá formálják.”

Olvastad már? Az MST kriptovaluta komplex rendszerrel robbantja a piacot

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Özel Ders Almak

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!