Leállt az internet a világ egyik legnagyobb Bitcoin-bányász országában

-

Kazahsztán kormánya lekapcsolta az internetet, miután a kabinet lemondott a nagy kormányellenes tüntetések közepette.
Kazahsztánban – amely a világ második legnagyobb (BTC) bányászati hashrátájával büszkélkedhet – a helyi kormányellenes tüntetések közepette jelentős internetes fennakadások vannak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A NetBlocks hálózati adatszolgáltató szerdán azt jelentette, hogy Kazahsztánban „országos szintű internetkimaradások vannak, miután egy napig tartó mobilinternet-zavarok és részleges korlátozások voltak.” Az adatok szerint a normalizált hálózati összeköttetés Kazahsztánban január 5-én 2%-ra esett vissza.

„Az incidens valószínűleg súlyosan korlátozza az eszkalálódó kormányellenes tüntetésekről való tudósítást” – jegyezte meg a NetBlocks.


A Kazakhtelecom, Kazahsztán legnagyobb távközlési vállalata egyes jelentések szerint országszerte leállította az internetet. A jelentések szerint Almati néhány részén a mobilhálózatot is lekapcsolták.
Kazahsztánban az internet folyamatos leállása azután következett be, hogy a kazah kormány lemondott az üzemanyagárak meredek emelkedése miatt kirobbant tüntetések közepette.

Kassym-Jomart Tokajev elnök szerdán kora reggel elbocsátotta a kazah kormányt, és szükségállapotot hirdetett Almatiban és a környező tartományban.
Egyes elemzők szerint a tüntetések egyben válasz az ország demokráciájának hiányára is.

„A fiatal, internethez értő kazahok, különösen Almatiban, valószínűleg hasonló szabadságot akarnak, mint az ukránok, grúzok, moldovaiak, kirgizek és örmények, akik az évek során szintén így deomnstrálták csalódottságukat az önkényuralmi rendszerek miatt” – mondta Tim Ash, a BlueBay Asset Management feltörekvő piaci stratégája.

A tüntetések erőszakos fordulatot vettek, a jelentések szerint folyamatos lövöldözés alakult ki a tüntetők és az állambiztonsági szervek, köztük a rendőrség és a nemzeti gárda között.


A legutóbbi internetkiesések hatással lehetnek a globális Bitcoin-hashrátára is. Amint arról korábban több hírportál is beszámolt, Kazahsztán 2021 októberében a teljes globális BTC-bányászati hashráta 18%-át adta, a második helyen állva az Egyesült Államok után.

Számos kínai Bitcoin-bányász cég és bányász egyre inkább áttelepítette szolgáltatásait Kazahsztánba, miután a kínai kormány 2021 szeptemberében bejelentette a kriptoiparra vonatkozó újbóli tilalmát.

Olvastad már? Az MST kriptovaluta komplex rendszerrel robbantja a piacot

Forrás: cointelegraph.com


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!