100.000 dollárt érhet a bitcoin, ha részben átveszi az arany szerepét

-

A Bitcoin jó eséllyel megdöntheti a 100.000 dollárt, ha piaci részesedést vesz el az aranytól mint értéktárolótól – jósolják a Goldman Sachs elemzői.
A Bitcoin (BTC) 2021-ben nem tudott a régóta várt 100.000 dolláros szint felett zárni, de a szakértők szerint a pszichológiai horizont még elérhető az arany piaci részesedésének elvételével, igaz, ez hosszabb távon valósulhat csak meg.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Goldman Sachs globális deviza- és EM-stratégiáért felelős társvezetője, Zach Pandl kedden a befektetők számára kiadott jegyzetében azt feltételezte, hogy ha a legnagyobb kriptopénz a következő öt évben képes lenne az értéktárolók piaci részesedésének 50%-át átvenni, akkor a BTC árfolyama valamivel 100.000 dollár fölé emelkedhetne, ami 18%-os összetett éves hozamot jelentene.
Míg a BTC jelenlegi piaci kapitalizációja megközelíti a 884 milliárd dollárt, a Goldman Sachs becslése szerint ha kivonjuk az elveszett coinokat, akkor a piaci kapitalizáció 700 milliárd dollár alatt van, ami az „értéktárolók” piacának egyötödét teszi ki.

Nem csökken a kereslet

Az említett piac azonban nem zsúfolt. A Goldman értékmegőrző piacának egyetlen másik résztvevője az arany, a rendelkezésre álló 2,6 billió dolláros befektetési értékkel.
A bitcoin a hullámvölgyek ellenére még mindig a Goldman Sachs 2021-es hozamértékelő táblázatának élén áll, több mint 60%-os éves hozammal. Az arany ugyanezen a grafikonon 4%-os éves veszteséggel az utolsó helyre került.

Éves hozamok eredménytáblája. Forrás: Goldman Sachs Global Investment Research

A Goldman Sachs szakértői úgy vélik, hogy a BTC iránti keresletet nem csorbítja a Bitcoin-hálózat energiafogyasztása körüli forró vita. Míg egy nemrégiben készült tanulmány szerint a Bitcoin-ökoszisztéma nyolcszor annyi energiát fogyaszt, mint a Google és a Facebook együttvéve, a New York Digital Investment Group becslése szerint a Bitcoin-bányászat a következő évtizedben a globális áramfogyasztás legfeljebb 0,4%-át fogja kitenni.

Amint azt a Cointelegraph újévi különkiadása részletesen bemutatta, a Bitcoin a tavalyi évben rázós utat járt be. Sok szakértő úgy vélte, hogy a 100.000 dollár könnyű célpont a 2021-es évre a kriptopénzek zászlóshajója számára.
A BTC azonban 47.000 dollár körül zárta az évet, miután novemberben 69.000 dollár körüli történelmi csúcsot ért el, és ezzel elmaradt az elemzők ambiciózus céljától.

Olvastad már? A harmadik legnagyobb bálna 456 BTC-vel ünnepli a születésnapot

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: utkarsh sharma

Legfrissebb bejegyzéseink

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.01.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) erős bullish kilátásokkal rendelkezik az árfolyamgrafikonon. Az USD Coin (USDC) havi 70 milliárd dollár feletti átutalási volumenéről szóló hírek csak megerősítették...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!