100.000 dollárt érhet a bitcoin, ha részben átveszi az arany szerepét

-

A Bitcoin jó eséllyel megdöntheti a 100.000 dollárt, ha piaci részesedést vesz el az aranytól mint értéktárolótól – jósolják a Goldman Sachs elemzői.
A Bitcoin (BTC) 2021-ben nem tudott a régóta várt 100.000 dolláros szint felett zárni, de a szakértők szerint a pszichológiai horizont még elérhető az arany piaci részesedésének elvételével, igaz, ez hosszabb távon valósulhat csak meg.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Goldman Sachs globális deviza- és EM-stratégiáért felelős társvezetője, Zach Pandl kedden a befektetők számára kiadott jegyzetében azt feltételezte, hogy ha a legnagyobb kriptopénz a következő öt évben képes lenne az értéktárolók piaci részesedésének 50%-át átvenni, akkor a BTC árfolyama valamivel 100.000 dollár fölé emelkedhetne, ami 18%-os összetett éves hozamot jelentene.
Míg a BTC jelenlegi piaci kapitalizációja megközelíti a 884 milliárd dollárt, a Goldman Sachs becslése szerint ha kivonjuk az elveszett coinokat, akkor a piaci kapitalizáció 700 milliárd dollár alatt van, ami az „értéktárolók” piacának egyötödét teszi ki.

Nem csökken a kereslet

Az említett piac azonban nem zsúfolt. A Goldman értékmegőrző piacának egyetlen másik résztvevője az arany, a rendelkezésre álló 2,6 billió dolláros befektetési értékkel.
A bitcoin a hullámvölgyek ellenére még mindig a Goldman Sachs 2021-es hozamértékelő táblázatának élén áll, több mint 60%-os éves hozammal. Az arany ugyanezen a grafikonon 4%-os éves veszteséggel az utolsó helyre került.

Éves hozamok eredménytáblája. Forrás: Goldman Sachs Global Investment Research

A Goldman Sachs szakértői úgy vélik, hogy a BTC iránti keresletet nem csorbítja a Bitcoin-hálózat energiafogyasztása körüli forró vita. Míg egy nemrégiben készült tanulmány szerint a Bitcoin-ökoszisztéma nyolcszor annyi energiát fogyaszt, mint a Google és a Facebook együttvéve, a New York Digital Investment Group becslése szerint a Bitcoin-bányászat a következő évtizedben a globális áramfogyasztás legfeljebb 0,4%-át fogja kitenni.

Amint azt a Cointelegraph újévi különkiadása részletesen bemutatta, a Bitcoin a tavalyi évben rázós utat járt be. Sok szakértő úgy vélte, hogy a 100.000 dollár könnyű célpont a 2021-es évre a kriptopénzek zászlóshajója számára.
A BTC azonban 47.000 dollár körül zárta az évet, miután novemberben 69.000 dollár körüli történelmi csúcsot ért el, és ezzel elmaradt az elemzők ambiciózus céljától.

Olvastad már? A harmadik legnagyobb bálna 456 BTC-vel ünnepli a születésnapot

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: utkarsh sharma

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!