Raoul Pal szerint 100-szorosára nőhet a kriptopiac az évtized végére

-

„Szerintem van rá reális esély, hogy ez egy 250 billió dolláros eszközosztály legyen. Ez a 100-szorosa lenne a jelenleginek” – mondta Raoul Pal a kriptopiac kapcsán.
A Goldman Sachs egykori fedezetialap-kezelője és a Real Vision vezérigazgatója, Raoul Pal szerint a kriptopiaci kapitalizáció 100-szorosára nőhet az évtized végére.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cikk írásakor a globális kriptoszektor teljes piaci tőkeértéke 2,2 billió dollár. Pal a Bankless Brasil podcastnak nyilatkozva elmondta, hogy „van rá reális esély”, hogy ez a szám 250 billió dollár körülire nőhet. Ehhez az kell, hogy a kriptohálózatok elfogadási modelljei a jelenlegi pályájukon haladjanak tovább.
Pal párhuzamot vont más piacok és eszközosztályok, például a részvények, kötvények és ingatlanok jelenlegi benchmarkjai között. Megjegyezte, hogy ezek mindegyike „250-350 billió dollár közötti piaci tőkeértékkel rendelkezik”.

„Ha megnézem a teljes származtatott piacot, az 1 billió dollár. Szerintem van rá esély, hogy ez egy 250 billió dolláros eszközosztály legyen, ami innen 100-szoros, ami a történelem során a legnagyobb növekedés lenne bármelyik eszközosztályban a legrövidebb idő alatt”.

„Ez nagyjából egybe fog esni azzal az elképzeléssel, hogy 3,5 milliárd ember használja – ez csak a hálózat növekedési számainak extrapolálása. Tehát ha 2030-ban 3,5 milliárd felhasználó lesz, akkor a piaci tőke körülbelül 250 billió dollár lesz” – tette hozzá.

Egy dolog biztos, a növekedés nem lineáris lesz. 6,8%-ot esett a teljes kriptopiaci cap az elmúlt 24 órában a legtöbb fő eszköz jelentős csökkenése közepette. A Bitcoin (BTC), az Ethereum (ETH) és a Binance Coin (BNB) 7,6%, 9% és 9,1% ugyanezen időintervallumon belül.

Korábban már tévedett

A mostani visszaesés még Pal számára is meglepő lehet, egy december 27-i interjú során ugyanis a befektető azt jósolta, hogy a Bitcoin 2022-ben erősen fog indulni, mivel akkor úgy vélte, hogy az intézményi eladások és az év végi profitfelvételek időszaka véget ért.

„Úgy tűnik, hogy végeztek, mert a kriptopiac az elmúlt héten ide-oda cikázott, ami a hagyományos utolsó hét volt, amikor mindenki kiegyenlítette a könyvelését” – mondta.


Novemberben Pal azt jósolta, hogy a bikafutás nem decemberben ér véget, mint a korábbi, 2015-ös és 2017-es ciklusok, hanem körülbelül júniusig meghosszabbodik. Pal ennek egyik fő okaként az első negyedévben tapasztalt erőteljes intézményi beáramlásokat említette.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Az amerikai pénzügyminisztérium drogkartellhez kötődő Ethereum tárcát szankcionál

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Eszközök Ellenőrzéséért Felelős Hivatala (Office of Foreign Assets Control, OFAC) szeptember 26-án tíz, illegális kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyt vett fel...

A SEC késlelteti az Ark Invest Spot Bitcoin ETF döntését

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ismét elhalasztotta a várva várt döntést az Ark Invest és a 21Shares duó által benyújtott spot Bitcoin ETF...

A BlockFi bírósági jóváhagyást kapott a felszámolási tervéhez

A BlockFi kriptohitelezési platform számára jelentős fejlemény, hogy az Egyesült Államok New Jersey-i csődbírósága zöld utat adott a felszámolási tervnek. Ezzel a hitelezők egy lépéssel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!