Litecoin: Íme, mi követte a feleződést

-

A Litecoin (LTC) nemrégiben befejezte harmadik felezését 2023. augusztus 2-án, ezzel a bányászok jutalmai feleződtek.

A blokklánc a legújabb bejegyzésében elárulta, hogy a bányászati szektorban hatalmas növekedést tapasztaltak, és egy kulcsfontosságú mutató még közelített egy új mindenkori csúcshoz.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azonban a Litecoin hálózati statisztikáinak alaposabb vizsgálata mást mutatott. Ráadásul a felezés sem hozott azonnali pozitív hatást a coin árára, hiszen a diagramja továbbra is piros színben maradt.

De vajon nő a Litecoin a felezés után?

A Litecoin 2023. augusztus 6-án posztolt egy bejegyzést, amelyben kiemelte a bányászati szektor növekedését.

A bejegyzés szerint a blokklánc bányászati nehézsége új mindenkori csúcsot ért el, 27,05 millióra, miközben a hashsebessége közelített az ATH-hoz.

Azonban a bányászati mutatók alaposabb áttekintése azt sugallta, hogy a blokklánc kulcsfontosságú statisztikái valójában csökkentek a felezés után.

A Coinwarz ábrája azt mutatta, hogy miután augusztus 2-án ugrásszerűen emelkedett, az LTC hashsebessége csökkenni kezdett.

Az írás pillanatában a Litecoin hashsebessége 754,29 TH/s volt.

Forrás: Coinwarz

Nem csak ez volt az, hanem egy másik fontos bányászati mutató is több héten keresztül csökkenő tendenciát mutatott.

A Glassnode ábrái rámutattak, hogy a Litecoin bányászati díja csökken. A mutató május 2023-ban kezdett csökkenni, és az írás pillanatában az értéke 10,5 LTC volt, ami negatív jelzés.

A bányászati mutatók mellett a blokklánc hálózati aktivitása is hasonló csökkenő tendenciát mutatott.

A Bitinfocharts szerint a Litecoin tranzakcióinak száma az elmúlt hónapokban jelentősen csökkent.

Forrás: Glassnode

Ez a helyzet csak ront a Litecoin helyzetén

Ha az előző mutatók még nem lennének elegendők, a coin teljesítménye az árkategóriában még több okot adott aggodalomra.

A CoinMarketCap adatai szerint az LTC az elmúlt hét során több mint 11%-kal esett vissza.

Az írás pillanatában 82,43 dolláron kereskedett, piaci tőkeértéke pedig 6 milliárd dollár felett volt.

Az ár csökkenő tendenciája további hashsebesség-csökkenést okozhat.

Az LTC bányászok jutalmai már megfeleződtek, és ha a coin ára továbbra is csökken, a bányászok lehet, hogy keresnek más, jövedelmezőbb lehetőségeket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az LTC napi diagramja jobb megértést adhat arról, hogy az ármozgások hogyan alakulhatnak.

Az Exponential Moving Average (EMA) Ribbon egy medvei keresztezést mutatott. A Litecoin Chaikin Money Flow (CMF) mutatója lefelé mutatott, ami medvei jelzésnek tekinthető.

Ezenkívül az LTC Relative Strength Index (RSI) mutatója is jóval a neutrális szint alatt volt, ami növelte a további csökkenés esélyét.

litecoin
Forrás: TradingView

Olvastad már? Breaking: A PayPal elindítja saját stablecoinját

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!