Lehet, hogy véget ért a 2022-es kapituláció

-

Eshet-e még tovább a bitcoin? A BTC megnyugszik, miután a részvények olyan helyzetbe kerültek, ami ebben az évszázadban csak kétszer fordult elő.
A Bitcoin (BTC) 36 000 dollár alá merülése „kapituláció szagú” – mondja egy kereskedő, miközben az amerikai tőzsdékkel kapcsolatos gyanakvás növekszik.
A Cointelegraph munkatársa, Michaël van de Poppe május 6-án egy tweetben azt sugallta, hogy a BTC árfolyama legalábbis „komoly jeleket” ad.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Elemző: A részvények „kényszertörlesztésen” estek át

Miután a május 5-i Wall Street-i kereskedés során a részvényekkel összhangban 10 hetes mélypontra zuhant, a Bitcoin a legutóbb februárban látott szintekre pattant.
A kripto és a részvények visszaesése, amely az előző napon a Federal Reserve várható kamatemelése miatt bekövetkezett kezdeti felpattanást követte, úgy tűnt, hogy több volt, mint amire a kereskedők számítottak.
Az S&P 500 3,5%-os, míg a Nasdaq 100 5%-os mínuszban fejezte be a napot. A részvényeken kívül a 10 éves amerikai kincstárjegyek határidős ügyletei 1%-ot estek, ami ritka kombináció, és ami néhány piaci szereplőt elgondolkodtatott.
Jason Goepfert, a Sundial Capital Research alapítója megjegyezte, hogy az elmúlt negyedszázadban csak kétszer fordult elő ilyen eseménylánc – a 2008-as globális pénzügyi válság és a 2020. márciusi COVID-krach idején.
„Valaki felrobban, és ez kényszerlikvidáció” – mondta Twitter-követőinek.


Mint ilyen, a Bitcoint behálózó láncreakció lehetett volna az a kapitulációs esemény, amelyről korábban sokan azt mondták, hogy a megváltozott amerikai gazdasági körülmények miatt szükséges.
„Ez számomra kapituláció szagú, vagy legalábbis összességében komoly jel” – kommentálta Van de Poppe.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Megjegyezte, hogy a csökkenés a legnagyobb volumenű 4 órás gyertyát eredményezte december eleje óta a BTC/USD esetében. A volumen, ahogy arról a Cointelegraph beszámolt, egy kulcsfontosságú szempont volt, amelynek vissza kellett térnie ahhoz, hogy egy meggyőzőbb kapitulációs eseményt produkáljon.
A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai eközben azt mutatták, hogy az éjszaka folyamán viszonylagos nyugalom tért vissza a Bitcoin-piacokra.

BTC/USD 1 órás gyertyás chart (Bitstamp). Forrás: TradingView

BTC long likvidációk a januári csúcsok közelében

A csökkenés hodlerekre gyakorolt hatását értékelve azonban úgy tűnt, hogy a napi veszteségek nem eredményeztek teljes piaci visszaállást.
A likvidálások meglehetősen szelidek maradtak a kriptovaluták között, a BTC 190 millió dollárt tett ki a cikk írásáig eltelt 24 óra alatt. Ez volt a legmagasabb napi összeg több hónapja, de nem haladta meg a januári 32 000 dolláros kaszkádot.
A fennmaradó 200 millió dollár altcoin-párokból származott, derült ki a Coinglass láncfigyelő forrás adataiból.

Crypto likvidációs grafikon. Forrás: Coinglass

„Függetlenül attól, hogy rövid távon mit mondok valaha, a makro továbbra is lefelé mutat” – foglalta össze a kilátásokat a népszerű kereskedő, Crypto Chase.

„Lesznek ugrások, popok, squeezes, rövid távú eufória, amit csak akarsz… de nem hiszem, hogy makrofordulatot látunk a nagyobb kapituláció VAGY a Fed visszalépő álláspontja előtt a kamatemelésekkel/QT-vel/egyensúlycsökkentéssel kapcsolatban”.

Olvastad már? A Socios is érdeklődik a Major League Soccer iránt


Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 02.28.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin árfolyama továbbra is 59.000 dollár felett tartja magát, és a Relative Strength Index (RSI) felfelé mutatójával további emelkedés várható. Ez emelkedő lendületet sugall,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!