A Visa és a Stripe leállítja a Bankoff kártyák támogatását

-

A Bankoff, a kriptovalutával feltölthető virtuális kártyákat kínáló platform közölte ügyfeleivel, hogy kártyáit a Visa és a Stripe fizetési rendszerek már nem támogatják.
Ezek lehetővé tették az oroszok számára, hogy külföldön fizessenek, miután a nagy feldolgozók korlátozták szolgáltatásaikat az országban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Visa és a Stripe fizetési feldolgozók leállították a Bankoff által kibocsátott kártyák szolgáltatásait – tájékoztatta ügyfeleit az online banki platform május 3-án, kedden.
A vállalat közleményét a közösségi médiában tették közzé, ebben kifejtették, hogy a felfüggesztés oka az Oroszországból érkező aktív felhasználók és tranzakciók megnövekedett száma.

„Ez azt jelenti, hogy a kártyáinkat már nem támogatjuk semmilyen offline és online fizetéshez” – részletezte a Bankoff csapata.

A neobank azt is elárulta, hogy egy amerikai számlán lévő pénzeszközeit befagyasztották, biztosítva az ügyfeleket, hogy jelenleg azon dolgoznak, hogy helyreállítsák a pénzhez való hozzáférést.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A Bankoff képviselői hivatalosan megerősítették a tiltást a sajtónak. Egy kriptohírportál egy jelentésében hozzátette, hogy egyes felhasználók, akik kriptopénzt helyeztek el a számlájukra, arra panaszkodtak, hogy nem tudták felvenni az egyenlegüket sem.
A megszüntetett szolgáltatásokról szóló hír azután érkezett, hogy március elején a Visa és a Mastercard leállította működését Oroszországban az ukrajnai invázió miatt bevezetett szankciók részeként.
Azóta a világ vezető fizetési szolgáltatói által támogatott, orosz kibocsátású kártyák nem használhatók Oroszországon kívüli vásárlásokra.
A korlátozásokat követően az orosz lakosok elkezdték megrendelni a Bankoff virtuális kártyáit, amelyekkel külföldön is tudtak fizetni.
A kártyákat tetherrel (USDT) lehetett feltölteni, és hozzá lehetett adni a főbb elektronikus pénztárcákhoz, mint amilyenek például az Apple Pay, a Google Pay, a Samsung Pay és az Alipay.
Oroszország egyre több nyugati szankcióval néz szembe, amelyek korlátozzák a kormánya és állampolgárai hozzáférését a globális pénzügyekhez.

A korlátozó intézkedéseket betartva a főbb globális fizetési és átutalási szolgáltatók, mint a Western Union, a Paypal, a Wise, a Remitly, a Transfergo, a Zepz, a Wirex és a Revolut már felfüggesztették szolgáltatásaikat az Orosz Föderációban.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!