A Visa és a Stripe leállítja a Bankoff kártyák támogatását

-

A Bankoff, a kriptovalutával feltölthető virtuális kártyákat kínáló platform közölte ügyfeleivel, hogy kártyáit a Visa és a Stripe fizetési rendszerek már nem támogatják.
Ezek lehetővé tették az oroszok számára, hogy külföldön fizessenek, miután a nagy feldolgozók korlátozták szolgáltatásaikat az országban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Visa és a Stripe fizetési feldolgozók leállították a Bankoff által kibocsátott kártyák szolgáltatásait – tájékoztatta ügyfeleit az online banki platform május 3-án, kedden.
A vállalat közleményét a közösségi médiában tették közzé, ebben kifejtették, hogy a felfüggesztés oka az Oroszországból érkező aktív felhasználók és tranzakciók megnövekedett száma.

„Ez azt jelenti, hogy a kártyáinkat már nem támogatjuk semmilyen offline és online fizetéshez” – részletezte a Bankoff csapata.

A neobank azt is elárulta, hogy egy amerikai számlán lévő pénzeszközeit befagyasztották, biztosítva az ügyfeleket, hogy jelenleg azon dolgoznak, hogy helyreállítsák a pénzhez való hozzáférést.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A Bankoff képviselői hivatalosan megerősítették a tiltást a sajtónak. Egy kriptohírportál egy jelentésében hozzátette, hogy egyes felhasználók, akik kriptopénzt helyeztek el a számlájukra, arra panaszkodtak, hogy nem tudták felvenni az egyenlegüket sem.
A megszüntetett szolgáltatásokról szóló hír azután érkezett, hogy március elején a Visa és a Mastercard leállította működését Oroszországban az ukrajnai invázió miatt bevezetett szankciók részeként.
Azóta a világ vezető fizetési szolgáltatói által támogatott, orosz kibocsátású kártyák nem használhatók Oroszországon kívüli vásárlásokra.
A korlátozásokat követően az orosz lakosok elkezdték megrendelni a Bankoff virtuális kártyáit, amelyekkel külföldön is tudtak fizetni.
A kártyákat tetherrel (USDT) lehetett feltölteni, és hozzá lehetett adni a főbb elektronikus pénztárcákhoz, mint amilyenek például az Apple Pay, a Google Pay, a Samsung Pay és az Alipay.
Oroszország egyre több nyugati szankcióval néz szembe, amelyek korlátozzák a kormánya és állampolgárai hozzáférését a globális pénzügyekhez.

A korlátozó intézkedéseket betartva a főbb globális fizetési és átutalási szolgáltatók, mint a Western Union, a Paypal, a Wise, a Remitly, a Transfergo, a Zepz, a Wirex és a Revolut már felfüggesztették szolgáltatásaikat az Orosz Föderációban.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!