Kriptós csalást állítottak le a Fülöp-szigeteken

-

A Fülöp-szigeteki bevándorlási hivatal, a BI, és az idegenrendészeti egység, a TCEU egy közös közleményben jelentette be, hogy hat ember szabadítottak ki egy állítólagos kriptokereskedési csalás szervezőinek a fogságából.

A hivatal szóvivője, Norman Garcera Tansingco a sajtónak elmondta, a hat személyt a repülőtéren állították elő, mivel a visszaútra szóló jegyeik hamisak voltak, és nem tudtak megfelelő választ adni arról, hogy hová mennek, és miért.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A hatóságok úgy ítélték, hogy valójában nem turistákról van szó, hanem külföldön akarnak dolgozni, mégpedig egy kriptokereskedési platformnak álcázott piramisjátékban.

„A kihallgatás során elmondták, hogy a Facebookon keresztül szervezték be őket, és egy kambodzsai telefonközpontba akartak eljutni, munkavégzés céljával.”

Tansingco azt is megosztotta, hogy a hivatal belső ellenőrzést is indít, hogy a BI minden érintett alkalmazottját megtalálják, hogy a hasonló eseteket meg tudják előzni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A hivatal embere, aki a hat előállított személy kérelmeit előzetesen elbírálta, már felfüggesztésre került, amíg a nyomozás tart.

„Azt akarjuk elérni, hogy megtaláljuk azokat a toborzókat, akik az ilyen illegális munkákra felbérelik a helyieket, hogy befektetőket keressenek. Ez a probléma egészen mélyre nyúlik, és a letartóztatásukkal az alapokig vissza tudnánk bontani a felépített rendszert.”

A BI tisztviselője, Dana Sandoval azt is elmondta, hogy jelenleg három személy ellen folyik nyomozás pontosan ilyen eset miatt.

Elmondása alapján a legnagyobb aggodalmat az okozza most, hogy a jelek szerint ez a kriptós csalás vélhetően kapcsolatban van egy Kambodzsa és Minamra területén működő emberkereskedő szindikátussal.

Az efféle kriptós csalások esetén a gyanútlan résztvevőket telefonközpontos munkára veszik fel, főleg ázsiai helyszíneket, ezután pedig ráveszik őket, hogy embereket csapjanak be a közösségi média, vagy randialkalmazások használatával.

„Ázsia-szerte emberek tízezreit kényszerítik ilyen munkára, hogy a segítségükkel amerikaiak és más nyugatiak pénzét csalják ki, sokk millió dollárnyit világszerte. Aki ellenáll, azt fizikailag bántalmazzák, vagy nem adnak neki ételt.”

Az USA hatóságai már korábban is adtak ki figyelmeztetést, hogy az ilyen típusú csalások egyre gyakoribbak, egyre többen esnek áldozatul.

Tavaly novemberben az amerikai Igazságügy-minisztérium több domain-nevet is lefoglalt, amelyet ilyen alkalmazásokhoz használtak.

Emellett arra intették a lakosságot, hogy fokozott óvatossággal járjanak el, ha randioldalakon kezdenek el kapcsolatot kiépíteni valakivel, aki befektetésre akarja rávenni őket.


Olvastad már? Elkerülhetetlen a digitális pénzek elterjedése

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Richard Patterson

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!