Tévedésből rossz helyen tárolhatta ügyfelei vagyonát a Binance

-

A Binance korábban azt mondta, hogy a cég vállalati tartalékait külön számlákon tartják, és nem képezhetik részét a tartalékbizonylat-számításoknak.

A Binance kriptopénztőzsde állítólag elismerte, hogy tévedésből egyes ügyfélpénzeket ugyanabban a pénztárcában tárol, mint egyes házon belüli tokenek biztosítékát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A leleplezést követően a Binance megkezdte a szóban forgó eszközök dedikált fedezeti tárcákba történő átcsoportosítását.

A Binance tévedésből az általa kibocsátott egyes tokenek, vagyis B-tokenek biztosítékát egy olyan tárcában helyezte el, amelyben az ügyfelek eszközei is vannak – jelentette a Bloomberg január 24-én.

Hétfőn a Binance kiadta a B-Tokenekre vonatkozó biztosítékigazolást, amely a Binance által kibocsátott mind a 94 tokenre vonatkozó információkat tartalmazza.

A cég korábban hangsúlyozta, hogy a B-Tokenek mindig teljes mértékben fedezettek és 1:1 arányban biztosítottak.

A fedezetigazolás szerint az összes B-Token közel 50%-át jelenleg egyetlen, „Binance 8” nevű pénztárcában tárolják.

A tárca lényegesen több tokent tart tartalékban, mint amennyi a Binance által kibocsátott B-Tokenek mennyiségéhez szükséges.

Ez állítólag arra utal, hogy a Binance a biztosítékokat az ügyfelek coinjaival keverte ahelyett, hogy ezeket az eszközöket külön tárolta volna.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Annak ellenére, hogy az ügy csak a B-Tokenekre vonatkozik, egy ilyen pénztárcakezelési rendszer nyilvánvalóan ellentmondana a Binance saját pénztárcairányelveinek.

A Binance proof of reserve (PoR) oldala szerint a tőzsde vállalati állományait külön számlákon tartják nyilván, és nem képezik részét a proof-of-reserves fedezetnek.

A Binance kijelentette:

„Amikor egy felhasználó letétbe helyez egy bitcoint, a Binance tartalékai legalább egy bitcoinnal nőnek, hogy az ügyfelek pénzeszközei teljes mértékben biztosítva legyenek. Fontos megjegyezni, hogy ez nem tartalmazza a Binance vállalati állományait, amelyeket teljesen külön főkönyvben tartanak nyilván”.

A Bloomberg szerint a Binance elismerte, hogy tévedésből B-tokeneket tárol a saját tartalékaival vegyesen, és mindent megtesz a probléma mielőbbi kijavítása érdekében.

„A Binance tisztában van ezzel a hibával, és folyamatban van ezen eszközök dedikált fedezeti tárcákba való átvitele” – mondta a Binance szóvivője.

A képviselő azt is megjegyezte, hogy a Binance 8 egy tőzsdei hidegpénztárca, hozzátéve, hogy a fedezeti eszközök korábban tévedésből kerültek ebbe a pénztárcába.

Tovább informálódnál? Segítségre vágysz?
Erre jött létre a Binance Klub Magyar Közössége! 

Binance Klub Csatlakozás: https://www.facebook.com/groups/405486237416873
Binance Kedvezményes Meghívó: https://accounts.binance.me/en/register?ref=MYLIHW1T
(A meghívónk 15% örök kedvezményt ad minden új csatlakozónak)

A Binance nem válaszolt azonnal a Cointelegraph megkeresésére.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Binance november végén PoR-folyamatot indított, hogy nagyobb közbizalmat szerezzen az FTX kriptotőzsde kudarca közepette.

December elejére a tőzsde partnerséget kötött a Mazars számviteli céggel mint hivatalos PoR-ellenőrrel.

Nem sokkal azután, hogy megerősítette, hogy a Binance bitcoinjai teljes mértékben fedezettek, a Mazars mindenféle magyarázat nélkül eltávolította a Binance PoR-ellenőrzéseit a weboldaláról.

Olvastad már? A bitcoin (BTC) ára elérte a 23 ezret, mi lesz a következő?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Cryptocurrency News

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!