Tévedésből rossz helyen tárolhatta ügyfelei vagyonát a Binance

-

A Binance korábban azt mondta, hogy a cég vállalati tartalékait külön számlákon tartják, és nem képezhetik részét a tartalékbizonylat-számításoknak.

A Binance kriptopénztőzsde állítólag elismerte, hogy tévedésből egyes ügyfélpénzeket ugyanabban a pénztárcában tárol, mint egyes házon belüli tokenek biztosítékát.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A leleplezést követően a Binance megkezdte a szóban forgó eszközök dedikált fedezeti tárcákba történő átcsoportosítását.

A Binance tévedésből az általa kibocsátott egyes tokenek, vagyis B-tokenek biztosítékát egy olyan tárcában helyezte el, amelyben az ügyfelek eszközei is vannak – jelentette a Bloomberg január 24-én.

Hétfőn a Binance kiadta a B-Tokenekre vonatkozó biztosítékigazolást, amely a Binance által kibocsátott mind a 94 tokenre vonatkozó információkat tartalmazza.

A cég korábban hangsúlyozta, hogy a B-Tokenek mindig teljes mértékben fedezettek és 1:1 arányban biztosítottak.

A fedezetigazolás szerint az összes B-Token közel 50%-át jelenleg egyetlen, „Binance 8” nevű pénztárcában tárolják.

A tárca lényegesen több tokent tart tartalékban, mint amennyi a Binance által kibocsátott B-Tokenek mennyiségéhez szükséges.

Ez állítólag arra utal, hogy a Binance a biztosítékokat az ügyfelek coinjaival keverte ahelyett, hogy ezeket az eszközöket külön tárolta volna.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Annak ellenére, hogy az ügy csak a B-Tokenekre vonatkozik, egy ilyen pénztárcakezelési rendszer nyilvánvalóan ellentmondana a Binance saját pénztárcairányelveinek.

A Binance proof of reserve (PoR) oldala szerint a tőzsde vállalati állományait külön számlákon tartják nyilván, és nem képezik részét a proof-of-reserves fedezetnek.

A Binance kijelentette:

„Amikor egy felhasználó letétbe helyez egy bitcoint, a Binance tartalékai legalább egy bitcoinnal nőnek, hogy az ügyfelek pénzeszközei teljes mértékben biztosítva legyenek. Fontos megjegyezni, hogy ez nem tartalmazza a Binance vállalati állományait, amelyeket teljesen külön főkönyvben tartanak nyilván”.

A Bloomberg szerint a Binance elismerte, hogy tévedésből B-tokeneket tárol a saját tartalékaival vegyesen, és mindent megtesz a probléma mielőbbi kijavítása érdekében.

„A Binance tisztában van ezzel a hibával, és folyamatban van ezen eszközök dedikált fedezeti tárcákba való átvitele” – mondta a Binance szóvivője.

A képviselő azt is megjegyezte, hogy a Binance 8 egy tőzsdei hidegpénztárca, hozzátéve, hogy a fedezeti eszközök korábban tévedésből kerültek ebbe a pénztárcába.

Tovább informálódnál? Segítségre vágysz?
Erre jött létre a Binance Klub Magyar Közössége! 

Binance Klub Csatlakozás: https://www.facebook.com/groups/405486237416873
Binance Kedvezményes Meghívó: https://accounts.binance.me/en/register?ref=MYLIHW1T
(A meghívónk 15% örök kedvezményt ad minden új csatlakozónak)

A Binance nem válaszolt azonnal a Cointelegraph megkeresésére.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Binance november végén PoR-folyamatot indított, hogy nagyobb közbizalmat szerezzen az FTX kriptotőzsde kudarca közepette.

December elejére a tőzsde partnerséget kötött a Mazars számviteli céggel mint hivatalos PoR-ellenőrrel.

Nem sokkal azután, hogy megerősítette, hogy a Binance bitcoinjai teljes mértékben fedezettek, a Mazars mindenféle magyarázat nélkül eltávolította a Binance PoR-ellenőrzéseit a weboldaláról.

Ha érdekelnek a befektetések, akkor látogass el Ádám YouTube csatornájára, ahol kripto tartalmakkal is találkozhatsz.

Olvastad már? A bitcoin (BTC) ára elérte a 23 ezret, mi lesz a következő?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Cryptocurrency News

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!