Hogyan kereskedjünk a „Dark cloud” gyertya alakzattal?

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Dark Cloud

A Dark Cloud Cover mintát sok kereskedő használja arra, hogy észrevegye a piaci visszafordulásokat, és kedvező kockázat/jutalom arányt érjen el.

Dark Cloud

Meglehetősen könnyű észrevenni, azonban a kereskedőknek a Dark Cloud Cover gyertya kialakulását más döntő tényezőkkel együtt kell vizsgálniuk, és el kell kerülniük az egyszerű kereskedést, amint a minta megjelenik

Ez a cikk a következőkkel foglalkozik:

 • Mi az a Dark Cloud Cover minta?
 • Hogyan lehet azonosítani a sötét felhő alakzatot grafikonokon?
 • Hogyan kereskedjünk a Sötét Felhő segítségével?
 • Előnyök és korlátok?

Mi az a sötét felhőzet?

A Dark Cloud Cover egy gyertya alakzat, amely egy potenciális lefelé fordulás jelzése.

Egy emelkedő trend csúcsán jelenik meg, és egy nagy zöld (bullish) gyertyát tartalmaz, amelyet egy piros (bearish) gyertya követ, amely új csúcsot hoz létre, mielőtt az előző zöld gyertya középpontjánál alacsonyabban zárna.

Ez a gyertyaképződés, bár nagyon hasonló, nem tévesztendő össze a Bearish Engulfing gyertyamintával.

Mindkét mintázat potenciális trendfordulót jelez, de a Dark Cloud Cover vonzóbb belépési szinteket kínál a bearish gyertya magasabb zárása miatt, mint ami a bearish engulfing gyertyamintázatnál megfigyelhető.

Hogyan lehet azonosítani a sötét felhő a forex grafikonokon

Sötét felhőfedés ellenőrzőlista:

 • Keressük a lendület lassulására/megfordulására utaló jeleket (sztochasztikus oszcillátorok, medvés mozgóátlagok keresztezése vagy későbbi medvés gyertyaalakzatok).
 • Győződjünk meg arról, hogy a piros gyertya az előző zöld gyertya középső pontjánál alacsonyabban zár.
 • Keressük az új lefelé irányuló trend megerősítését

Hogyan kereskedjünk a sötét felhő mintázat segítségével

A kereskedők kereshetik a hagyományosabb trendszerű piacokat, de a Dark Cloud Cover technikai elemzését a változó piacokon is alkalmazhatják.

Ingadozó piacok

A képen látható Dark Cloud Cover ellenőrzőlista egy potenciális kereskedés elemzéséhez használható:

 • A magasabb csúcsok és a magasabb mélypontok megléte felfelé mutató tendenciát mutat számunkra.
 • A grafikonon megfigyelhető, hogy a piac inkább oldalazó mozgásba kezdett, mivel a legutóbbi felfelé irányuló mozgás kezdetben oldalazott, és amikor felfelé mozdult, ez nem volt olyan éles mozgás, mint korábban megfigyelhető volt. Továbbá az RSI a túlvásárolt területre lépett, ami nagyobb meggyőződést adott a kereskedésnek.
 • A piros gyertya kissé az előző zöld gyertya fölött tátong.
 • A piros medvés gyertya lejjebb halad, és a bikás gyertya középpontja alatt zár, ami azt mutatja, hogy ezen a szinten a medvék felülkerekednek a bikákon.
 • A folytatódó eladás (lefelé irányuló nyomás) megerősítése a legközelebbi gyertyában és az azt követő gyertyákban látható. Az alacsonyabb csúcsok és alacsonyabb mélypontok.

A belépési szintek, célok és megállók könnyen azonosíthatók, ha vetünk egy pillantást az alábbi nagyított grafikonra.

A belépést a következő gyertya nyitásakor lehet elhelyezni, miután a Sötét felhőf mintázat kialakult.

A stopokat a legutóbbi swing-csúcs fölé lehet helyezni, és a kezdeti célszintet a kulcsfontosságú szinteken vagy a közelmúltbeli támasz/ellenállás területein lehet meghatározni.

Érdemes megjegyezni, hogy mivel a kereskedés potenciálisan egy hosszabb lefelé irányuló mozgás kiindulópontja, a kereskedők több célszintet is beállíthatnak.

Változó piacok

Hasonló stratégiát lehet alkalmazni egy ingadozó piacon, ahol az ár hajlamos „ugrálni” a támasz és az ellenállás között.

Az alábbi példa egy konszolidációs időszakot mutat, amikor az árfolyam egyértelműen nem mutatott irányt.

Az ellenállás közelében megjelenő Dark Cloud Cover minta rövid jelzést ad, és ha elég lendület van, kitörési üzletté alakulhat – ahogyan ebben az esetben is történt.

Csatlakozzatok!

Örülök, hogy csatlakoztatok a prémium csoportba. Innentől kezdve egy kis pluszt is kaptok az előfizetésetekhez!

Csatlakozzatok a Kriptoword Discord-csatornájához, ahol készítettem egy külön szobát a prémium előfizetők számára.

Ide csatlakozva tudtok velünk beszélgetni, megosztani gondolataitokat, és kérdéseket feltenni nekünk, amelyekre megpróbálunk mihamarabb válaszolni is.

Plusz ráadásként elemzéseket is találtok a szobában!

Remélem ez a kis extra szolgáltatás meghozza a kedveteket 🙂

A meghívó a Discordra alább található:

https://discord.gg/6marCdUsHj

Csatlakozás után írjatok rám, hogy megadhassam a szükséges engedélyeket.

Jelezném vagytok egy páran akik még nem csatlakoztak, viszont jó ha tudjátok a discordon is vannak plusz elemzések és infórmációk, amiről szerintem nem érdemes lemaradni.

Üdv: AndrásFONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!