Kriptopénzekkel kerülnék meg a szankciókat az oroszok

-

Az orosz központi bank arra ösztönzi a vállalkozásokat, hogy fontolják meg különböző fizetési megoldások, köztük a kriptovaluták használatát, hogy kezeljék a külföldi partnerekkel való tranzakciókat és ellensúlyozzák a nyugati szankciókat.

Fizetési nehézségek

Az orosz központi bank, a Bank of Russia azt tanácsolta a vállalkozásoknak, hogy alkalmazzanak többféle megoldást, beleértve a kriptovaluták és más digitális eszközök használatát, hogy kezeljék a külföldi partnerekkel való fizetéseket és enyhítsék az ukrajnai konfliktust követő nyugati szankciók hatását.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Elvira Nabiullina egy szentpétervári pénzügyi konferencián elismerte, hogy a fizetési problémák komoly kihívást jelentenek az orosz gazdaság számára, de hangsúlyozta, hogy az új pénzügyi technológiák korábban elérhetetlen megoldásokat kínálnak.

„Az új pénzügyi technológiák olyan lehetőségeket teremtenek, amelyek korábban nem léteztek. Ezért enyhítettük álláspontunkat a kriptovaluták nemzetközi fizetésekben történő használatával kapcsolatban, lehetővé téve a használatukat az ilyen fizetések során.”

Újabb szankciók

Nabiullina kiemelte a vállalkozások alkalmazkodóképességét és találékonyságát, elmondva, hogy a cégek önállóan is keresik a megoldásokat a felmerülő problémákra, mivel az elmúlt hetekben Oroszország kereskedelmi kapcsolatai olyan országokkal, mint Kína, India, az Egyesült Arab Emírségek és Törökország, amelyek nem vezettek be szankciókat, jelentős nehézségekkel szembesültek.

Az új nyugati szankciók különösen az orosz pénzügyi szereplőket célozták meg, beleértve a moszkvai tőzsdét és az ország SWIFT globális fizetési rendszer alternatíváját.

Nabiullina rámutatott, hogy Oroszország kereskedelmi partnerei óriási nyomásnak vannak kitéve, de optimizmusát fejezte ki, hogy idővel egy új, nyugati intézményektől független globális fizetési rendszer fog kialakulni.

A dollár fegyverként való használata miatt sok ország sebezhetőnek érzi magát, ha csak egyetlen nemzetközi fizetési rendszerre kell támaszkodnia, alternatívák nélkül.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A nyugat most tényleg hanyatlik

Nabiullina emellett a nemzetközi együttműködésről is beszélt, megjegyezve, hogy a BRICS-országok tárgyalásokat folytatnak a BRICS Bridge fizetési rendszer létrehozásáról, egy teljesen új, az amerikai dollártól független pénzügyi rendszerről.

Ennek a platformnak a célja a BRICS tagországok pénzügyi rendszereinek összekapcsolása és a kölcsönös kereskedelem fellendítése, mégpedig a dollár teljes kikerülésével.

Ugyanakkor elismerte, hogy ezek a tárgyalások bonyolultak, és a rendszer fejlesztése időt vesz igénybe, nem lehet tudni, hogy ez mikor kerülhet ténylegesen bevezetésre. A BRICS csoport nemrég bővült, és már tíz országot foglal magában.

Az eredeti tagok – Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika – mellett csatlakozott Argentína, Egyiptom, Etiópia, Irán, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek is.

Ezzel hatalmas mértékben nőtt a csoport lakossága, és a részesedése a világgazdaságból.

Olvastad már? A Bitcoin összeomlás tőkésítése – A jelenlegi összeomlásból megvásárolható altcoinok

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!