Gensler leveleit akarja elolvasni a Coinbase

-

A Coinbase, az Egyesült Államok egyik vezető kriptotőzsdéje továbbra is azért harcol a bíróságon, hogy hozzáférést kapjon Gary Gensler, az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet elnökének magánlevelezéséhez.

Közhivatalnokok közügyei

A Coinbase először idén áprilisban kérte Gensler magánlevelezésének átadását, mivel úgy vélték, hogy ezek az üzenetek relevánsak az ügyük szempontjából.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptotőzsde olyan dokumentumokat szeretne megszerezni, amelyek 2017 óta keletkeztek és kriptovalutákkal kapcsolatosak.

A SEC azonban elutasította a kérvényt egy június 28-i levélben, amelyet Katherine Failla kerületi bírónak küldtek.

A Coinbase erre válaszul július 3-án újabb levelet nyújtott be, amelyben kihívást intézett az elutasítás ellen, és azzal érvelt, hogy Gensler magánlevelezése a digitális eszközök és a kriptotőzsdék szabályozási státuszával kapcsolatban központi szerepet játszik a védekezésükben.

„Gensler úr állítólag személyes beszélgetések során osztotta meg a nézeteit és kommunikált a piaci szereplőkkel. Ez még jobban indokolja a magánüzeneteinek vizsgálatát is.”

coinbase
Forrás: CourtListener

Aki belép a ringbe, készüljön a pofonokra

A SEC 2023 júniusában perelte be a Coinbase-t, azzal vádolva a kriptotőzsdét, hogy megsértette a szövetségi értékpapírtörvényeket, mivel 13 olyan tokent jegyez, amelyeket a SEC értékpapírnak minősít.

A SEC emellett azt is állítja, hogy a Coinbase 2019 óta regisztrálatlan értékpapír-brókerként működik.

A Coinbase szerint azonban a tőzsdén szereplő tokenek nem minősülnek értékpapíroknak, és így nem esnek a SEC szabályozása alá.

Paul Grewal, a Coinbase jogi vezetője egy július 3-i X bejegyzésben azt írta, hogy a levelek megismerésére irányuló erőfeszítéseiket egyfajta válasznak lehet tekinteni a SEC által indított jogi harcra.

„Válaszoltunk a SEC erőfeszítésére, hogy blokkolják a Gensler úrral kapcsolatos információkat egy olyan ügyben, amelyet a SEC – nem pedig a Coinbase – indított.”

Forrás: X

A jövő most formálódik

Az iparág döntő többsége szerint a Coinbase és a SEC közötti vita kimenetele fontos lehet a kriptopiac szabályozási környezetének szempontjából, mivel ez alapján alkothatnak meg olyan törvényeket, amelyek az iparágra vonatkoznak.

Ha a Coinbase sikeresen hozzáfér Gensler magánlevelezéséhez, az azokban leírtak jelentős hatással lehetnek a kriptovaluták és a kriptotőzsdék szabályozására vonatkozó irányelvekre.

Olvastad már? Mikor emelkedik újra a kriptopiac?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!