Kriptofedezetre fog készpénzhitelt nyújtani a Coinbase az USA-ban

-

Az amerikai Coinbase kriptotőzsde minden lépést megtesz egy feltételezett bikafutamra való felkészülés érdekében.
A DeFi-projektek és keresett altcoinok listázása után most egy bitcoinalapú kölcsönterméket vezetnének be.

A tőzsde csütörtökön jelentette be, hogy a Coinbase-felhasználók bitcointulajdonjaiknak megfelelő 30%-os kölcsönt vehetnek majd fel.
A lehetőség fokozatosan fog elérhetővé válni az amerikai államokban, a bejelentés szerint.

„Még több irányítás” a kriptotulajdonok felett

A Coinbase elmondása szerint „még több” irányítást szeretne adni felhasználóinak kriptoeszközeik felett, miközben a hozzáférés is jóval biztonságosabb lenne.
A bejelentés után az amerikai felhasználók néhány kiválasztott államban* meghívást kapnak a lehetőségre.
A lépés – jegyezték meg – a mindennapi ügyletekhez történő tőkefelszabadítással kapcsolatos fogyasztói visszajelzéseknek köszönhető, hiszen a bitcoin és más kriptopénzek széles körben manapság még nem használtak / elfogadottak kriptofizetések esetén.
A hitelezés lehetőségével azonban a felhasználók készpénzt szabadíthatnak fel azonnali kiadásokra anélkül, hogy el kellene adniuk bitcoinjaikat vagy jelentős díjakat fizetnének hitelkártya-szolgáltatójuknak.

„Gyakran halljuk felhasználóinktól, hogy készpénzre van szükségük olyan mindennapi kiadásokhoz, mint házfelújítás vagy autójavítás, mégsem akarják idő előtt eladni kriptopénzeiket vagy magas kamatú kölcsönöket felvenni akár 20%+ THM-mel” – árulta el a Coinbase, majd hozzátették, hogy a „portfólióval fedezett kölcsönök” lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy „gyorsan vehessenek fel készpénzt”.


A jelentésben hozzátették:

„Nincs szükség terjedelmes űrlapok kitöltésére vagy hitelelbírálásra. A felhasználók egyszerűen, néhány érintéssel regisztrálhatnak, a készpénz pedig 2-3 napon belül megérkezik a számlájukra”

A megfelelő felhasználók már most is felkerülhetnek a várólistára, a Coinbase pedig idén ősszel indítja el szolgáltatását.
 

Egyre nő a bitcoin iránti kereslet

A bejelentés azután érkezett, hogy a bitcoin és más kriptopénzek iránti érdeklődés jelentősen megnövekedett a az utóbbi hetekben, annak eredményeként, hogy különféle társaságok „globális fedezetet” keresnek, a DeFi-piac pedig vonzó befektetési lehetőségként kecsegtet.
Ezen a héten a Nasdaqon is kereskedett MicroStrategy cég kijelentette, miszerint több mint 250 millió dollárnyi bitcoint vásárolt, hogy megóvja magát a felelőtlen pénznyomtatás okozta esetleges inflációval szemben.


A cég az úttörő digitális eszközre úgy hivatkozott, mint a pénz egyéb létező opcióinak egy „új, tesztelt és kiváló” formája.
Az olyan prominens kriptovállalkozók, mint a Digital Currency Group Barry Silbertje a dolgot úgy kommentálta, hogy a MircoStrategy most egy „bitcoinos részvénytársaság lett”.
Megjegyzései nem voltak alaptalanok – a cég részvényei a bejelentés után 10%-os növekedtek.


A MicroStrategy ezzel belépett abba a sorba, amelyhez korábban Paul Tudor Jones csatlakozott, hiszen a bitcoint választotta a keserű gazdasági kilátások elleni védekezésként.

Olvastad már? Hogyan ne szívd meg a következő bikafutamot?

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Így haladta meg a Solana NFT piaca az Ethereum piacát

A Solana (SOL) az elmúlt hónapban ismét felülmúlta versenytársait, például az Ethereumot (ETH) az NFT területen. Nos, bár ez első pillantásra optimistának tűnik, lehet, hogy...

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!