Az amerikai Coinbase kriptotőzsde minden lépést megtesz egy feltételezett bikafutamra való felkészülés érdekében.

A DeFi-projektek és keresett altcoinok listázása után most egy bitcoinalapú kölcsönterméket vezetnének be.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A tőzsde csütörtökön jelentette be, hogy a Coinbase-felhasználók bitcointulajdonjaiknak megfelelő 30%-os kölcsönt vehetnek majd fel.

A lehetőség fokozatosan fog elérhetővé válni az amerikai államokban, a bejelentés szerint.

„Még több irányítás” a kriptotulajdonok felett

A Coinbase elmondása szerint „még több” irányítást szeretne adni felhasználóinak kriptoeszközeik felett, miközben a hozzáférés is jóval biztonságosabb lenne.

A bejelentés után az amerikai felhasználók néhány kiválasztott államban* meghívást kapnak a lehetőségre.

A lépés – jegyezték meg – a mindennapi ügyletekhez történő tőkefelszabadítással kapcsolatos fogyasztói visszajelzéseknek köszönhető, hiszen a bitcoin és más kriptopénzek széles körben manapság még nem használtak / elfogadottak kriptofizetések esetén.

A hitelezés lehetőségével azonban a felhasználók készpénzt szabadíthatnak fel azonnali kiadásokra anélkül, hogy el kellene adniuk bitcoinjaikat vagy jelentős díjakat fizetnének hitelkártya-szolgáltatójuknak.

„Gyakran halljuk felhasználóinktól, hogy készpénzre van szükségük olyan mindennapi kiadásokhoz, mint házfelújítás vagy autójavítás, mégsem akarják idő előtt eladni kriptopénzeiket vagy magas kamatú kölcsönöket felvenni akár 20%+ THM-mel” – árulta el a Coinbase, majd hozzátették, hogy a „portfólióval fedezett kölcsönök” lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy „gyorsan vehessenek fel készpénzt”.

A jelentésben hozzátették:

„Nincs szükség terjedelmes űrlapok kitöltésére vagy hitelelbírálásra. A felhasználók egyszerűen, néhány érintéssel regisztrálhatnak, a készpénz pedig 2-3 napon belül megérkezik a számlájukra”

A megfelelő felhasználók már most is felkerülhetnek a várólistára, a Coinbase pedig idén ősszel indítja el szolgáltatását.

 

Egyre nő a bitcoin iránti kereslet

A bejelentés azután érkezett, hogy a bitcoin és más kriptopénzek iránti érdeklődés jelentősen megnövekedett a az utóbbi hetekben, annak eredményeként, hogy különféle társaságok „globális fedezetet” keresnek, a DeFi-piac pedig vonzó befektetési lehetőségként kecsegtet.

Ezen a héten a Nasdaqon is kereskedett MicroStrategy cég kijelentette, miszerint több mint 250 millió dollárnyi bitcoint vásárolt, hogy megóvja magát a felelőtlen pénznyomtatás okozta esetleges inflációval szemben.

A cég az úttörő digitális eszközre úgy hivatkozott, mint a pénz egyéb létező opcióinak egy „új, tesztelt és kiváló” formája.

Az olyan prominens kriptovállalkozók, mint a Digital Currency Group Barry Silbertje a dolgot úgy kommentálta, hogy a MircoStrategy most egy „bitcoinos részvénytársaság lett”.

Megjegyzései nem voltak alaptalanok – a cég részvényei a bejelentés után 10%-os növekedtek.

A MicroStrategy ezzel belépett abba a sorba, amelyhez korábban Paul Tudor Jones csatlakozott, hiszen a bitcoint választotta a keserű gazdasági kilátások elleni védekezésként.

Olvastad már? Hogyan ne szívd meg a következő bikafutamot?

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂