Hogyan ne szívd meg a következő bikafutamot?

-

Választhatunk, hogy inkább hodl, vagy inkább kereskedés legyen a következő bitcoin bikafutam során a fő stratégiánk, de a szakértők szerint a legfontosabb mégis az, hogy legyünk szkeptikusak!
A bitcoin és a kriptopiac a várakozások szerint ismét egy bika-ciklusba lép, és a régi motorosok ismét felhívták a figyelmet arra, amit az előző alkalmakból tanulni lehetett.

A BTC 5%-os korrekciója után a Fear and Greed index visszatért a 75-ös értékre. Ez az indikátor a volatilitás, a piaci forgalom és a közösségi médiai aktivitása segítségével „méri” a piac hangulatát, a 75 pedig a greed, az irigység fázisa.
Ide egészen 84-ről, az extrém irigység értékéről csúszott lefelé, ez utóbbit augusztus 10-én érte el. A lényeg azonban az, hogy mindkét érték alapján elmondható, a nagyközönség további növekedésre számít.
A MyEtherWallet és a MyCryptoWallet alapítója, Taylor Monahan Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy a várható jövő tekintetében mit érdemes megfontolni, mit tanulhattunk a 2017-es növekedésből.
Rávilágított arra is, hogy az efféle irracionálisan lendületes növekedés magával hozza a piacokra a zavarosban halászók tömegét is, akik lecsapnak a sebezhetőségekre.

Ahogyan a molylepkék repülnek a lámpa felé

„Ilyenkor rengeteg pénzt lehet csinálni, és rengeteget el is veszteni. Nem véletlen, hogy bőség idején a FOMO, az irigység és a hájp számítanak a legerősebb dolognak a világon.”
Monahan szerint a végére értünk a felhalmozási időszaknak, és azt javasolja a felhasználóknak, hogy a pénzüket tegyék át hidegtárcákba. Viszont egyáltalán nem javasolja, hogy most álljunk neki új lehetőségek után kutatni.

„Válassz ki néhányat, amelyekben látod a hosszú távú potenciált. Azokba fektess be. Kutass és tájékozódj, ne ülj fel a marketing szövegeknek! Ha következetesen kiveszed a profitod, a végén te nyersz, akkor is, ha nem találod el pontosan a csúcsot.”

Arra is kitért, hogy nem érdemes adósságba kerülni, hogy kriptót vegyen az ember.
Ahogy sok más szakértő, Monahan is azt tanácsolja, csak a pénzünk 5%-át tegyük kockára, és ha bukó van, akkor hagyjuk annyiban:

„Adósságba keveredéssel nem lehet nyerni. De el lehet veszíteni mindent, a házadat, a gyerekeidre szánt pénzt, mindent. Ne legyél a vesztesek között! Tedd fel a pénzedet, kísérletezz, de ha elúszott, hát elúszott. Ne kezdj bele a dupla vagy semmibe! Ne nyúlj a megtakarításaidhoz, és a hidegtárcádhoz!”

 

Mondani könnyű

Chris Burniske, egy ismert elemző is hasonló tweetet tett közzé, szerinte is nehéz rendesen felkészülni egy bikaciklusra.
Az érdeklődés szintje akár a 2017-es tízszerese is lehet, emiatt pedig vad elképzelések fognak elterjedni a közösségen belül.

„Az új technológiák évszázadok óta a piaci ciklusok motorjai. Senki sem tudja irányítani a piacot, de meghatározhatjuk, hogy hogyan reagálunk rá, és hogyan szállunk be.”

Ha pedig valaki követi Anthony Pompliano-t, akkor nyilván találkozott a tőle származó tanácsok csokrával is, hogy mi a teendő egy emelkedő ciklusban.
Sokan viszont úgy vélik, Pomp tweetje ilyenkor mindig korai örömnek számít, hiszen utána sokszor piaci visszahúzódást látunk.

Információgyűjtés

A piaci manipuláció nehezebb, mint régen, de azért még 2020-ban sem ismeretlen jelenség. A bálnák számára több módszer is rendelkezésre áll, hogy komoly változást idézzenek elő a kriptoeszközök árfolyamában.
Néha ezek a bálnák akár komoly pénzért is tudnak influenszereket felbérelni, hogy az adott projekteket népszerűsítsék.
De még ha valaki nem is bérmunkában teszi ezt, akkor is lehet, hogy komoly saját részesedése van az adott kriptopénzben. Szóval jobb, ha az ember nem bízik meg senkiben.

„Még a rendes emberek is elcsábulhatnak a saját coinjaikat illetően. Néha felismerheted a határt, de néha nem. Több forrásból tájékozódj, mielőtt döntést hozol, és hallgass a kétségeidre és a megérzéseidre is!”

Olvastad már? A bitcoin lehet az elkövetkezendő két év legjobban teljesítő eszköze

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin a legjobb dolog, amit birtokolhatsz

A Bitcoin (BTC) spot ETF jóváhagyása óta a kriptók királya továbbra is a figyelem középpontjában áll. Mivel egyre több intézményi befektető lép be a kriptopiacokra, felmerül...

Így haladta meg a Solana NFT piaca az Ethereum piacát

A Solana (SOL) az elmúlt hónapban ismét felülmúlta versenytársait, például az Ethereumot (ETH) az NFT területen. Nos, bár ez első pillantásra optimistának tűnik, lehet, hogy...

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!