CoinShares: „A bitcoin olyan, mint egy kockázatos techrészvény”

-

A bitcoin techrészvényekhez történő hasonlítása azt jelentheti, hogy a vagyoneszköz ugyanolyan magas kockázattal és megtérülési lehetőségekkel jár, mint egy kezdő vállalkozás.
A bitcoint inkább egy kezdő techrészvényhez lehetne hasonlítani, mintsem digitális aranyhoz – a befektetők ugyanis nagy sikerrel járhatnak, ha az működik, ugyanakkor azt kockáztatják, hogy a kriptoeszköz kudarca esetén valószínűleg mindent elveszítenek.

Ez a CoinShares digitális eszközkezelő augusztus 10-ei jelentéséből levonható megállapítás, melynek címe A Little Bitcoin Goes a Long Way után szabadon: „Egy kis bitcoin utat tör magának”.
A jelentés szerzői, James Butterfill és Christopher Bendiksen azt vitatják, hogy az a tény, miszerint a bitcoin „nagyon alacsony áron kezdte életét,” nagyszerű hírnevet biztosított a kiptoeszköznek.

„Ha eléri teljes potenciálját, az értéke óriási lehet” – állította a jelentés.
„Ugyanakkor fennáll annak az esélye is, hogy a vagyoneszköz teljes kudarcba fullad, a bitcoin értékét szinte nullára csökkentve ezáltal.”

Azokkal a szakértőkkel ellentétben, akik azt javasolják, hogy portfóliónknak 1%-át hagyjuk meg kriptovalutákra, a CoinShares inkább azt ajánlja, hogy a befektetők „kicsit kevesebb, mint 4%-ot” biztosítsanak csupán a bitcoin számára.
A cég azáltal tesztelte le, mennyire megbízható értéktároló eszköz a bitcoin, hogy megfigyelték, hogyan teljesített egy kiegyensúlyozott 60/40 portfólió részeként.
Az elemzésből az derült ki, hogy a coin 2015-től kezdve 9,7%-kal emelte az éves hozamot, amely a hasonló vagyoneszközhöz képest dupla teljesítmény.

Értéktárolóvá érik

Az, hogy a bitcoint techrészvényekhez hasonlítják, egyáltalán nem rossz dolog. A márciusi kriptovérfürdő óta a ugyanis ezen vállalkozások óriási sikereket könyvelhettek el.
Az Amazon ára 70,7%-kal 3.170 dollárra, az Apple ára 63,3%-kal 450 dollárra, a Facebook ára 54,5%-kal 263 dollárra, a Google ára pedig 23,6%-kal 1.496 dollárra emelkedett.
A jelentés egy ingadozásokkal teli időszak után érkezett, amikor is a bitcoin 2019. óta először érte el a 12.000 dolláros határt.

„A bitcoin még gyerekcipőben jár vagyoneszközként” – állítja a CoinShares jelentése. „Ahogy a bitcoin fejlődik, erőteljessége tovább bizonyosodik, és a kudarc kockázata egyre távolabb áll a nullától, úgy gondoljuk, hogy a befektetők másképp fogják kezelni, a makroökonómiai jelenléte pedig ahhoz fog alkalmazkodni.”

Olvastad már? 100% emelkedés 10 nap alatt. A BAND és a LINK állva hagyták a bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!