A Revolut 2019-ben megháromszorozta veszteségeit

-

A cég alapítója és vezérigazgatója szerint a Revolut veszteségei több mint 200%-ot emelkedtek, miután a cég nemzetközi terjedésbe fektetett.
A kriptopénzeket is támogató Revolut alkalmazás Európa egyik legnagyobb fintechcége, Növekedésük és új ügyfeleik ellenére jelentősen megemelkedett a cég vesztesége.

A londoni startup több mint 106 millió angol fontnyi (139 millió dollár) veszteséget könyvelt el 2019-ben, ahhoz képest, hogy 2018-ban ez még csak 33 millió font (43 millió dollár) volt.
Nyikolaj Sztoronszkij, a Revolut alapítója és vezérigazgatója kiemelte, hogy a 2019-es veszteségek annak ellenére keletkeztek, hogy jelentősen megemelkedett az ügyfelek száma.

„Több mint 231%-kal nőtt meg a naponta aktív felhasználók száma, a fizető ügyfelek száma pedig 139%-kal.”

2019-ben a Revolut bevétele is jelentősen megemelkedett. A cég bevétele 2019-ben 180%-ot gyarapodott 58 millió fontról (76 millió dollár) közel 163 millió euróra (213 millió dollár).
Sztoronszkij szerint a veszteségek annak tudhatók be, hogy agresszív terjeszkedésbe fogtak és új termékekbe fektettek. A Revolut 2019 októberében fedte fel ambiciózus terjeszkedési terveit.
A Visával kötött üzleti megállapodás keretében több mint 24 új országban jelenhetett meg az alkalmazás, köztük Ausztráliában, Brazíliában, Kanadában, Japánban, Új-Zélandon, Oroszországban, Szingapúrban és az Egyesült Államokban is.

Emellett 2019 augusztusában elindult a költségmentes részvényvásárlás európai és amerikai ügyfelek részére, hogy a cég felvegye a versenyt az olyan brókercégekkel, mint mondjuk a Hargreaves Lansdown vagy az AJ Bell.
A Revolut már hónapok óta kihívásokkal küzd. 2020 júniusában több tucat alkalmazottat rúgtak ki a cégtől. Ezt a kiadások csökkentése miatt kellett meglépni a koronavírus járvány közepén, de a Revolut növekedését még a vírus sem tudta lassítani, 2020-ban több mint 3 millió új ügyfél regisztrált az alkalmazásban.
A vállalkozás egyébként Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy a Magyar Revolut-károsultak csoportja Facebook-csoport már csaknem 4.000 taggal rendelkezik.
A Revolut nem az egyetlen kriptopénzekhez köthető alkalmazás, amely veszteségesen zárta a 2019-es évet.
A Canaan egy, a Nasdaq által is listázott bitcoin bányászgépgyártó, amely 148 millió dolláros veszteséggel zárta a 2019-es évet.
A Galaxy Digital kriptobefektetési bank, melyet a Goldman Sachs korábbi üzlettársa Mike Novogratz vezet, szintén veszteséges maradt, 2019 utolsó negyedévét 33 millió dolláros veszteséggel zárták.

Olvastad már? A bitcoin lehet az elkövetkezendő két év legjobban teljesítő eszköze

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!