Esnek az aktív címek, a Santiment szerint tovább eshet a bitcoin

-

A Santiment legújabb elemzése alapján arra számít, hogy csökkenhet a bitcoin árfolyama.
A Santiment egy kriptopénzekre összpontosító elemzőcég, legújabb elemzésükben észrevették, hogy jelentősen leesett a naponta aktív bitcoincímek (DAA) száma.

Az adatok alapján egyre kevesebb a cím, amely napi szinten küld vagy fogad bitcoint. A Santiment szerint a DAA értéke jelentős mértékben összefügg a bitcoin árfolyamával.

 „2019 első negyedéve során a DAA értéke folyamatosan növekedett már azelőtt, hogy a piac kezdett volna helyreállni. Ez 2019 júliusában is igaz volt, amikor a DAA értéke az árfolyam előtt csökkenni kezdett.”

Ez a mintázat 2020 augusztusában is megismétlődhet. A DAA grafikonján két tíz százalékos esés is látszik, pont mint a 2020-as, márciusi összeomlás előtt. A Santiment szerint ez alapján jelentős esés várható a bitcoinpiacokon.

 „Aggasztó jel lehet, de ha a DAA értéke nem kezd helyreállni, egy közepes-nagyobb méretű esés várható augusztus végére.”

 

Eshet a bitcoin

A Santiment elemzése azt követően jelent meg, hogy a bitcoin értéke több mint 8%-ot esett 12.000 dollárról. A vásárlók hiánya miatt a napi kereskedők eladták tartalékaikat. A korrekció emellett helyrehozta a bitcoin RSI-értékét is.
A BTC/USD árfolyam 20 napos exponenciális mozgóátlagánál talált támaszszintet.
A kereskedők ezt követően újult vásárlási kedvvel estek neki a piacnak, egy elemző szerint pedig a bitcoin még lejjebb zuhanhat, mielőtt teljesen visszaállna értéke:

 „Ha ennyi esés jelentkezik rövid távon, az jelzi, hogy mekkora a kereslet egy adott eszköz iránt a jelenlegi árfolyamon. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg növekedés várható.”

Az elemző ezzel arra utalt, hogy a bitcoin kétszer is lepattant a 11.000 dolláros értékről, amely azt jelzi, hogy ezen a szinten jelentős a kereslet a kriptopénz iránt.

Az NVT

A Santiment felvetett egy lehetőséget, amely a DAA csökkenése ellenére az árfolyam emelkedésével járhat, mégpedig az NVT arányt.
Az NVT-arány a bitcoin összértékét veti össze azzal, hogy mennyi tranzakció zajlik a hálózaton. A magasabb NVT-érték növekedést jelent, amely azt jelzi, hogy a befektetők magasabb megtérülést várnak, az alacsonyabb érték ezzel szemben gyengeség jele.
Az NVT értéke mostanában semleges értéket vett fel, nem emelkedett vagy esett különösen nagyot.
Ez azt jelenti, hogy a kereskedők továbbra is várnak és figyelik, hogy merre folytathatja a bitcoin.

 „Augusztus jelentős hányadában csak oda-vissza utaltak egyedi bitcointokeneket, így a hónap semleges értéket vett fel.” – írta a Santiment. „Ez egy jó jel, ugyanis júniusban és júliusban is jelentős eltérés volt az NVT értékben ehhez a 12.000 dolláros emelkedéshez képest.”

Olvastad már? 250 millió dollárért 21.000 bitcoint vásárolt a világ legnagyobb üzleti hírszerzési cége

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!