A MicroStrategy megerősítette, hogy az intézmények beszállása miatt a bitcoint választották, mint elsődleges kincstári tartalék valuta.

A MicroStrategy (Nasdaq:MSTR) a világ legnagyobb üzleti hírszerzési cége, amely a bitcoint választotta, mint elsődleges tartalékuk.

Egy augusztus 11-én kiadott sajtóközlemény szerint a MicroStrategy 250 millió dollárért vásárolt 21.454 bitcoint.

MicroStrategy: Ez a lépés „megmutatja, hogy mennyire hiszünk a bitcoinban.”

Michael J. Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója elmondta:

 „Ez a befektetés megmutatja, hogy mennyire hiszünk a bitcoinban, amely a világ legelterjedtebb kriptovalutája, emellett egy megbízható vagyontárolási eszköz és vonzó befektetés, amely hosszú távon sokkal jövedelmezőbb lehet, mint a készpénz.”

A bejelentés azt is megmutatja, hogy az intézmények egyre jobban érdeklődnek a bitcoin iránt, és ezt kommentátorok is észlelték.

 

 „6 hónapja azt mondtam, hogy a vállalkozások kezdenek úgy tekinteni vagyonmérlegükön a bitcoinra, mint egy eladható értékpapír.” – írta Preston Pysh a Twitteren.

 „A MicroStrategy a bitcoint választotta, mint elsődleges tartalékvaluta. Még csak most kezdődik igazán.”

Az eredetileg július 28-án tett bejelentés a MicroStrategy részvényárfolyamára is jelentős hatást gyakorolt, 5,7%-os növekedést hozott. A bitcoin értéke ez idő alatt 10%-ot emelkedett.

Barry Silbert, a Grayscale kriptobefektetési cég vezérigazgatója is örült a döntésnek.

Azt tweetelte:

 „Az 1,2 milliárd dollár összértékű MicroStrategy egy bitcoinnal kereskedő részvénytársasággá alakult. Okos.”

Olvastad már? A Chainlink (LINK) még a bitcoin forgalmát is meghaladta a Coinbase-en

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂