Egy ausztrál hackert 2 év börtönre ítéltek 300 ezer dolláros XRP-lopás miatt

-

Egy ausztrál nő két év börtönbüntetésre számíthat, miután 2018 januárjában több mint 300 ezer dollár értékben lopott XRP-tokeneket. 
Kathryn Nguyen ausztrál állampolgárt összesen 2 év és 3 hónap börtönbüntetésre ítélték, mivel 2018 januárjában több mint 100.000 XRP-token lopásában vett részt.

Az ausztrál Information Age augusztus 11-ei jelentései szerint Nguyent több mint 300.000 dollárnyi XRP két évvel ezelőtti lopása miatt ítélték el.
Eredetileg 2018 októberében vádolták meg, és a következő év augusztusában találták bűnösnek csalás ügyében.
Chris Craigie, a Nguyen ügyét vezető bíró úgy nyilatkozott, hogy „bonyolult és problémás döntés” volt a vádlott börtönbe juttatása. Az ausztrál állampolgár feltételes szabadlábra helyezése 2021 októberében lesz aktuális.
 

Az első ausztrál kriptocsalás ügye

Nguyen az egyik első olyan személy Ausztráliában, akit kriptoeszközök lopásával vádoltak.
2018 januárjában állítólag egy olyan, 56 éves férfi email-fiókját törte fel, akivel egyezett vezetékneve, majd ellopta az összes tulajdonában lévő XRP-t, két nappal később pedig kilépett a fiókból.
Ez az eset akkor történt, amikor a kriptoeszköz közel volt mindenkori legmagasabb értékéhez, a 3,84 dollárhoz.
Az XRP-készletet Nguyen állítólag egy kínai kriptotőzsdére utalta át, ahol a tokeneket bitcoinra cserélte és több tárcára küldte, ezzel pénzmosást megkísérelve.
A helyi 7News Sydney jelentései szerint a kínai hatóságok csupán körülbelül 9.000 dollárt voltak képesek behajtani.

Az XRP nem jár sikerrel

Az XRP értéke a cikk írásakor azóta 0,30 dollárra esett, így az ellopott kriptó összege megközelítőleg jelenleg 30,000 dollárnak felel meg.

Olvastad már? Esett a bálnák száma, miután 39%-ot emelkedett a bitcoin cash értéke

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!