Hamarosan az egybillió dolláros kapitalizációért versenghet az ethereum és a bitcoin

-

Az Ethereum extrém növekedésen ment keresztül az utóbbi hetekben. A CryptoSlate adatai szerint a kriptopénz 68,5%-ot növekedett a múlt hónapban, gyakorlatilag túlteljesítve ezáltal minden más létező, több milliárd dolláros eszközt.

A legutóbbi gyarapodással az ETH már 44 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik, amellyel a kriptovaluta elérte egy közepesen nagy vállalat méretét.

A blokkláncágazatban nemrég történt események tükrében pedig egyáltalán nem lenne meglepő, ha az ethereum elérné az egymilliárd dollárt.

A terület egy befektetője nemrég odáig ment, hogy kijelentette, miszerint a bitcoin és az ethereum „versenyezni” fog az egybillió dolláros piaci kapitalizáció eléréséért.

Az ethereum és a bitcoin versenyezni fog az egybillió dolláros kapitalizációért

Augusztus 9-én a Chris Burniske, a Placeholder Capital partnere a kripto-Twitteren megkérdezte:

„Készen álltok arra, hogy lássatok egy $BTC & $ETH versenyt az egybillió dolláros összértékig?”

A prominens kriptobefektető tehát arra utalt, hogy a két blokklánc nagyjából egy időben fogják elérni ezt a mérföldkövet.

Hogy tisztán lássuk, a bitcoinnak nagyjából 400%-ot kell raliznia a jelenlegi, 11.800 dolláros árfolyamához képest, hogy elérje az egybillió dolláros összértéket. Az ethereumnak ezzel szemben 2.100%-ot kell növekednie, hogy elérje ugyanezt az értéket.

Nem ez az első eset, hogy Burniske ilyen érzelmeket fogalmaz meg.

Júniusban az elemző, aki korábban a bitcoinbarát ARK Invest befektetője volt, megjegyezte, hogy ha a bitcoin átlépi az 50.000 dollárt, úgy véli, az ETH valahol 7.500 dollár körül fog járni.

Ebben az esetben a második legnagyobb kriptopénz már nem lenne messze az egybillió dolláros összpiaci értéktől.

Burniske szerint a lakossági befektetők – hasonlóan azon bitcoinbefektetőkhöz, akik 2016-2017 között fektettek a bitcoinba – most az ethereumot fogják megcélozni.

„Eközben a mainstream számára az $ETH lesz a blokk új kölyke. […] Abból adódóan, hogy az $ETH élete során túlteljesítette a $BTC-t (alábbi grafikon), nem beszélve arról, hogy kisebb hálózatról és erősebb láncon belüli gazdaságról van szó, szerintem az $ETHBTC meg fogják dönteni eddigi rekordjukat.”

Más alapkezelők szerint is reális az egybillió dollár

Egyéb alapkezelők is osztják Burnike azon véleményét, miszerint az Ethereum piaci kapitalizációja akár az egybillió dollárt is elérheti a közeljövőben.

Ahogy arról a CryptoSlate korábban beszámolt, Joseph Todaor, a Blocktown Capital vezető partnere azt mondta, a decentralizált pénzügyek jóval nagyobb mértékben katalizálják majd az Ethereum árfolyamát, mint azt az ICO-k tették.

„2017-ben az ICO-k segítettek az ETH-nak 100 milliárd dolláros kapitalizáció fölé jutni. A következő ciklusban a DeFi valószínűleg egybillió dollárig repíti az ETH-piacot.”

Ugyanezt Ryan Sean Adams, a Mythos Capital alapítója is megismételte, aki közzétette Lucas Campbell DeFi-elemző cikkét arról, hogyan érheti el az Ethereum az egybillió dolláros piacot a DeFi-nek köszönhetően.

„A legfontosabb tanulság: annak érdekében, hogy egy decentralizált okosszerződés-platform egy natív, engedélymentes, bizalommentes eszközzel sikeresen ellássa a világot egy engedélymentes, bizalommentes gazdasággal, egy olyan natív eszközre lesz szüksége, amely több billió dolláros gazdaság kiszolgálására lesz képes.”

Olvastad már? Egy kanadai időjós is beállt a bitcoint reklámozók sorába

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!