100% emelkedés 10 nap alatt. A BAND és a LINK állva hagyták a bitcoint

-

A DeFi szektor erősödése szembetűnő, két komoly játékos, a Chainlink és a Band Protocol alig két hét alatt megduplázta, megtöbbszörözte az árfolyamát.
A héten a bitcoin kelti a hullámokat, ahogy karnyújtásnyira került a 12 ezer dolláros árfolyamtól, az altok között viszont van, amelyik még erősebben megindult.
Van két komoly szereplő a DeFi tokenek között, az elmúlt tíz nap során ezek pedig állva hagytok a bitcoint.

A LINK 88%-ot erősödött, a BAND viszont egészen elképesztő 348%-os növekedést produkált ugyanennyi idő alatt.
Mindkét applikáció orákulumot fejleszt a decentralizált pénzügyi appok számára szükséges külső, blokkláncon kívüli adatok szolgáltatásához.

Augusztus eleje óta a BAND 3,9-ről 17,78 USD-ig menetelt, a LINK pedig 7,6-ról egészen 14,45 dollárig emelkedett.
 

Mi hajtja az emelkedést?

Az elsődleges faktor magának a teljes DeFi szektornak a növekedése. Ez az iparág a kriptón belül lehetővé teszi, hogy a felhasználók a kriptóik segítségével szerezzenek kamatjövedelmet, illetve vehessenek fel kölcsönt.
Ahhoz pedig, hogy egy DeFi platform megfelelően működjön, megbízható piaci adatokra van szükség számos külső forrásból, és itt jönnek be a képbe az orákulumok.
Az okosszerződésekhez, amelyeket ezek a platformok futtatnak, szükségesek az orákulumok, amelyektől bekérhetik az adatokat. Ezért a DeFi növekedéséből az orákulumok fejlesztői is profitálnak.
A TradeBlocks nemrégiben kiadott kutatási jelentésében is olvashatunk erről:

„Az orákulumok lehetővé teszik, hogy a láncon kívüli adatok feldolgozhatóak legyenek az adott láncokon működő okosszerződések számára. Ez fontos, ahogy a Chainlink és a Band Protocol elmúlt három hónapos teljesítményéből is látható.”

A DeFi Pulse adataiból pedig az derül ki, hogy a június elsején mért 1,048 milliárd dolláros lekötött pénzmennyiség mára 4,76 milliárdra nőtt. Ahogy pedig egyre több tőke érkezik a szektorba, úgy az orákulumokra is megnő az igény.
A LINK és a BAND közötti legfőbb különbség, hogy az első az Ethereum hálózatán működik, a második pedig a Cosmos blokkláncán. A Cosmos egy PoS rendszer, az Ethereum viszont csak most fog átállni a jelenlegi PoW konszenzusról a stake-alapúra.
A BAND kapitalizációja lényegesen kisebb, így érthető, hogy a növekedése is nagyobb mértékű, hiszen kevesebb tőke is elég a nagyobb emelkedéshez. A LINK jelenleg 4 milliárdos, a BAND viszont „csupán” 308 millió dolláros projekt.
A Messari elemzői úgy vélik, a BAND hasonló utat jár be, mint a LINK, tehát várható a további növekedés:

„A BAND mintha a kézikönyv lapjain menne végig, amiből a LINK dolgozik. Új partnerkapcsolatok, újabb rendszerek integrációja, Coinbase listázás. Az idei évben már 32-szeresére növelte az árfolyamát, szóval a LINK módszerének a követése hatékonynak tűnik.”

Még több orákulum kell?

A Spartan Black, egy ázsiai alapítású befektetési társaság vezetője, Kelvin Koh meg van győződve arról, hogy a BAND nem fog itt megállni.
Szerinte a következő 12 hónap során a projekt el fogja tüntetni a különbséget a saját és a LINK kapitalizációja között, utolérve azt.

Forrás: Messari

„A BAND komoly emelkedést produkált már az idén, és mégis, a kapitalizációja alig 5-10%-a a Chainlink értékének. Ahogy a BAND növekedni fog, a következő 12 hónapban ez a különbség le fog csökkeni.”

A BAND és a LINK különböző blokkláncokon működnek, így a Cosmos és az Ethereum különböző DeFi projektjeit fogják kiszolgálni.

Olvastad már? Egy kanadai időjós is beállt a bitcoint reklámozók sorába

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.


Legfrissebb bejegyzéseink

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!