Vita az Ethereum jelenleg forgalomban lévő készletéről

-

A DeFi-ken túl az Ethereum jelenleg forgalomban lévő készlete jelenti a legnépszerűbb témát a kripto-Twitteren az utóbbi napokban.

Miután a Kraken Pierre Rochardja, valamint számos más bitcoinfelhasználó feltették a kérdést, vajon van-e konszenzus arról, mennyi ethereum jöhet létre valaha, vita kezdődött.

Az Ethereum szószólói olyan forrásokat idéztek, mint az Etherscan, hogy megkapják a választ, míg a bitcoinosok megjegyezték, hogy ezeket a számokat egy archiváló csomópont segítségével kellene hitelesíteni.

Mindkét vitafél elegendő támogatókat szerzett, Andreas Antonopoulos prominens blokkláncoktató azonban azt mondta, hogy a szituáció igencsak „bolondos”, és nem különbözik attól, mint amikor Peter Schiff és/vagy Nouriel Roubini alaptalan hozzászólásokkal és általános feltételezésekkel ekézik a Bitcoint.

Antonopoulos: ostobaság az Ethereum készletéről vitázni

Antonopoulos augusztus 10-én egy kiterjedt Twitter-threadben adott hangot érzelmeinek.

Először rámutatott hogy csak az Etherescanhez hasonló blokkfelfedezőkre támaszkodni a blokklánccal kapcsolatos információk megszerzésére nem jó ötlet, hiszen ezek a platformok csak korlátozott betekintést nyújtanak.

Hozzátette, hogy ugyanez igaz a Bitcoin, az Ethereum és más blokkláncok felfedezőire is.

„Először is, a blokkfelfedezők csak nagyon korlátozott rálátást nyújtanak bármely blokkláncra. A felhasználói felület eszközei kivonják a fontos részleteket, majd lefordítják azokat, a felhasználó érdekében. Mindegyiknek van egy nézőpontja, amely az adatgyűjtési és -elemzési módszertanokból származik” – fejtette ki Antonopoulos.

A különféle blokkfelfedezők eltérő „adatgyűjtési és -elemzési” eljárása különösen igaz az Ethereum blokkláncára.

Ahogy Antonopoulos kifejtette, az Ethereum rendelkezik „égetőcímekkel”, ahová a coinokat elküldve azok végleg kivonódnak a forgalomból.

A blokklánc szintén rendelkezik ún. „nagybácsi” blokkokkal, amelyek kis mértékű ETH-t bocsáthatnak ki, de nem képesek a tranzakciók megfelelő feldolgozására.

Mivel ezen mechanizmusok a Bitcoin ezzel megegyező mechanizmusaihoz képest összetettebbek, a felfedezők akár teljesen más következtetésre is juthatnak azzal a kérdéssel kapcsolatban, vajon mennyi az éppen forgalomban lévő ethereumkészlet.

„Éppen ezért az ETH-készlet kiszámítására vonatkozó eljárásod meghatározza a válaszodat is. A kérdésed pontos időzítése (referenciapont) meghatározza a válaszod, majd az minden 15-30 másodpercben változni fog. Hogy beleszámolod-e az elégetett ETH-kat, meg fogja határozni a válaszodat” – fejtette ki Antonopoulos.

 

A kedélyek nem nyugodtak

Antonopoulos okítása ellenére a vita még nem ért véget.

Az egész dolog tanulsága, hogy a felhasználók nem képesek egyszerűen maguk ellenőrizni az ETH forgalomban lévő készletét, mivel az információ megszerzéséhez szükséges kód létrehozása nem egyszerű, archiválócsomópont futtatása pedig költséges.

Olvastad már? Hamarosan az egybillió dolláros kapitalizációért versenghet az ethereum és a bitcoin

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!