Egész héten a kriptovilág legfontosabb híreiről tájékoztatunk titeket, különálló cikkekben. Most ebben a bejegyzésében mégis az elmúlt pár nap legfontosabb eseményeit foglaljuk össze számotokra egyetlen cikkben

Bitcoin

Féltek attól, hogy a bitcoin mostani áresése megállíthatja a növekvő trendet, és egy újabb medve piac közeleg? Az elemzők úgy vélik, hogy ez a forgatókönyv már nem fenyeget. Mindenesetre nem szabad elfelejtenünk, hogy a legutóbbi bikafutamnál a bitcoin ára szintén néhányszor 30-40 százalékot esett.

A bitcoinbányászat az utóbbi időszakban folyamatos vita tárgya volt a környezetre gyakorolt káros hatásai miatt. A CoinShares új tanulmánya azonban megállapította, hogy a teljes bitcoinbányászat háromnegyede megújuló energiaforrásokból „táplálkozik”. Erről korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk.

A múlt hónap szintén hozott egy rekordot, már ha a CME-n történő bitcoinalapú határidős ügyletekről van szó. Mindez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a bitcoinkereskedés iránti intézményi érdeklődés növekszik.

Aránylag sok szó esett a héten a bitcoin-ETF-ekről is – azokról az alapokról, amelyeket az SEC még soha nem engedélyezett. Először azt tudtuk meg, hogy Hester „Kriptomama” Peirce, az SEC munkatársa kritizálta kollégáit, amiért annyira óvatosak az üggyel kapcsolatban.

Aztán egy CNBC-nek adott interjúban Jay Clayton, Peirce főnöke azt nyilatkozta, hogy az ETF elfogadása nem lehetetlen, mégis vannak problémás pontok. Újra megismételte azt, amelyről a leggyakrabban beszélnek – mégpedig, hogy amíg nem lesznek egyértelmű bizonyítékok arról, hogy a bitcoin árát nem lehet manipulálni, addig a bizottság semmilyen bitcoin-ETF-et nem enged piacra.

A Delphi Digital elemzőtársaság ezen a héten a vagyoneszközök királyának nevezte a bitcoint, figyelembe véve befektetési megtérülését az év első öt hónapjában.

Másérmék

EOS: A Block.one, az EOS mögött álló társaság – amely egyértelmű győztese a kínai CCID kriptoértékelésének – a hét elején bejelentette a nagy hírt, amelyről már oly régóta pletykálnak. Saját közösségi hálót indít Voice néven, amely az EOS blokkláncára épül majd, és a Twitter, valamint a Facebook ellenfelének szánják. Ez a közösségi média ellenben teljesen decentralizált lenne.

TRON: Justin Sun, a Tron-projekt vezetője 4,5 millió dollárt fizetett az Ebayen azért, hogy eltölthessen egy ebédet a 88 éves Warren Buffett befektetési mágnással. Sun hét barátját viheti magával. Úgy döntött, hogy ezekre a helyekre a kriptoágazat képviselőit ülteti majd. Meghívta többek között Vitalik Buterint (Ethereum), Zhao Changpenget (Binance), valamint Charlie Lee-t (Litecoin).

CARDANO: A Cardano, amely egyike az egyik legreményteljesebb kriptopénzknek, saját ütemtervet tett közzé, amelyet sokan kritizáltak annak áttekinthetetlensége miatt.

FACEBOOK: A Facebook rejtvalutája, a Globalcoin még ebben a hónapban megláthatja a napvilágot. Legalábbis ha hihetünk a legfrissebb híreknek. Fejlesztésén egyre több ember vesz részt. A projektre elkülönített alkalmazottak száma már meghaladta a százat, illetve további negyven hely betöltetlen.

Szintén érdemes tudni…

  • A Binance Coin elfogadottsága meredeken emelkedik. A tőzsde által vezetett blog szerint már 83 törvényes felhasználási módja létezik.
  • A Binance DEX, vagyis a Binance decentralizált váltója 29 ország számára lesz elérhetetlen, köztük az Egyesült Államok lakosainak is.
  • John McAfee, a kriptovaluták nagy támogatója újra meglepett minket, amikor bejelentette, hogy még ebben az évben új rejtpénznemet dob piacra. Ezenkívül jövő héten 20 szerkesztőségbe küldi el saját bitcoinalapú betéti kártyáját, hogy az újságírók letesztelhessék azt.
  • Az Apple bemutatta az ún. KryptoKitet, amellyel a blokklánc-technológia iránti növekvő érdeklődést szeretné kielégíteni. Mindez azt jelenti, hogy az iPhone-okba történő kriptotárca-integráció már a küszöbön van.
  • Biztos olyan biztonságos a blokklánc, mint azt gondoljuk? Igen, bizonyos szempontból ez tényleg így van. Ettől függetlenül vannak biztonsági kockázatai, amelyekről érdemes tudni. A Massachusettsi Műszaki Egyetem egy professzora részletesebben is foglalkozott a témával.

Ezek történtek tehát az elmúlt 7 napban, mi pedig köszönjük, hogy velünk tartottatok! Ahogyan észrevettétek, most mi is sokat dolgoztunk azért, hogy minőségi, tartalmas hírekkel legyetek ellátva.

Tartsatok velünk a héten is! 🙂


Várjuk hozzászólásaidat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estétek!