Egy nemrég elvégzett kutatás kimutatta, hogy a bitcoin nem károsítja annyira a környeztet, mint amennyire a médiában szeretik hangoztatni. Úgy tűnik, hogy a rendszer mögött álló és annak biztonságát szolgáltató számítógépek nagyrészt tiszta, megújuló energiából futnak.

Ez pont most került felfedezésre, amikor a bitcoin hashrate az eddigi legmagasabb értékén van. Ez azt jelenti, hogy a rendszer biztonságosabb, mint valaha.

A bitcoinbányászok a zöld energiát preferálják: Nesze nektek környezetvédők!

Úgy tűnik, hogy a bitcoin egyik legnagyobb támadási felülete lassan idejét múlt lesz. A CoinShares kutatói szerint a rendszer nagyjából 75%-ban megújuló energián fut.

A kriptobefektetési termékekkel és kutatássol foglalkozó cég kiadta a Bitcoin Mining jelentésének harmadik kiadását.

A kutatás leginkább a bitcoinbányászat jövedelmezőségére összpontosít. Elmondja, hogy jelenleg nagyjából 3300 dollár/bitcoin költséggel jár a bányászás, így jövedelmező.

A beszámoló azt is elmondja:

  • A hálózat nagyjából 5 éves trendekben növekszik, de a bányászfelszerelés sokkal rohamosabb tempóban fejlődik, mint amire számítottunk.
  • A bányászok leginkább a víz-elektromos energiában bővelkedő helyeket szeretik, mint Skandinávia, A Kaukázus, a Csendes Óceán Északnyugati része, Kelet Kanada és Délnyugat Kína. Azért preferálják ezeket a helyeket, mivel itt nagyon sok kihasználatlan energia van jelen.

A beszámoló egyik legérdekesebb része azt próbálta megbecsülni, hogy a rendszer milyen részben működik megújuló energiából.

Sok környezetvédő támadja azzal a bitcoint, hogy káros a környezetre. Szerintük a rendszer egyes országok energiafogyasztásának megfelelő energiát fogyaszt és ez elfogadhatatlan.

Azonban ezek a vitapontok nem veszik figyelembe, hogy milyen forrásokból származik a bitcoint szolgáltató energia.

A CoinShares eredményei véget vethetnek annak a témának, hogy a bitcoin egy bekövetkezésre váró természeti katasztrófa.

BTC: tiszta, zöld és biztonságosabb, mint valaha

Amellett, hogy a bitcoin sokkal környezetbarátabb mint azt sokan gondolták, a hashrate is magasabban van, mint eddig valaha.

A hashrate nagyjából azt jelenti, hogy egy rendszer milyen sebességgel tud kitalálni egy sornyi betűt (hash) ami azután hozzáadódik a bitcoin blokkláncához. Minden egyes bitconbányász gépnek saját hashrate-t adja a rendszerhez.

A fenti grafikon bemutatja, hogy mennyi a rendszer összes hashrate, ha minden bányászt egybe számítunk. A magas hashrate azt jelenti, hogy a rendszert sokkal nehezebb megtámadni, mint korábban valaha.

Jameson Lopp, veterán bitcoinizó és a CasaHODL technológiai vezetője is felhívta rá a figyelmet, hogy a bitcoin hálózatát sokkal nehezebb lenne most megtámadni, mint a múltban bármikor.

Forrás: newsbtc.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂