Oliver Isaacs, bitcoinárfolyam-elemző úgy véli, hogy 2019 végére akár 25 000 dollár is lehet a bitcoin árfolyama. minderről a The Independentnek adott interjújában beszélt június 5-én.

Isaacs elmondta, hogy miért gondolja úgy, hogy a közeljövőben ismét megindulhat az árfolyam:

 „Nagyon sok tényező közrejátszott a mostani áremelkedésben. Geopolitikai, technológiai és szabályozási tényezők. Az USA és Kína közötti kereskedelmi háború következtében a bitcoinban próbálnak biztosítékot találni az emberek.”

Draper is kommentálta a bitcoin terjedését, nemrég ugyanis olyan cégóriások kezdtek elfogadni kriptofizetéseket, mint a Microsoft, Amazon, Starbucks vagy a Whole Foods.

Tim Draper szerint az elkövetkező pár évben bekövetkezik a bitcoin mainstream terjedése. Szerinte akár 250 000 dollár is lehet annak árfolyama 2023-ra.

Elmondta, miért gondolja így:

 „Úgy hiszem, hogy a jövőben még ki is nevetnek, ha egy Starbucksban készpénzzel szeretnél fizetni és nem bitcoinnal vagy valamilyen más rejtvalutával. Olyan lesz, mint az idős hölgy, aki aprópénzzel meg a boltba.”

Az SFOX elemzői ezzel szemben jóval pesszimistábbak, szerintük a kriptopiacok egyelőre „bizonytalanok”, és a bitcoin mostani áremelkedése egyszerűen a FOMO-nak (kimaradástól való félelem) köszönhető. Szerintük azonban az USA és Kína közötti kereskedelmi háború is közrejátszhatott.

A Notre Dame Egyetem és a Pacific Northwest National Laboratory nemrég elvégzett egy kutatást a Redditen, amely a kriptopénzekről való kommentálásokat vizsgálta.

Olvastad már?  Arany és Bitcoin: Közelgő társulás vagy mélyülő szakadék?

A tanulmány összevetette az árfolyamot és a bitcoin, ethereum és a monero hivatalos subbreditjében zajlott párbeszédeket 52015 és 2018 januárja között.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂